Türkiye, 66 yıl aranın ardından Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün (ICAO) Konsey Üyeliği’ne yeniden seçildi.
Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün (ICAO) 39’uncu Genel Kurulu, Kanada’nın Montreal kentinde gerçekleştirildi. 27 Eylül tarihinden bu yana devam genel kurulda yapılan konsey üyeliği seçimlerinde Türkiye 172 üyenin 156’sının oyunu alarak 66 yıl aradan sonra tekrar ICAO Konsey Üyeliği’ne seçildi. Konuya ilişkin resmi açıklama Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi.
Teşkilatın üstlendiği misyona vurgu
Dışişleri Bakanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye, 4 Ekim 2016 tarihinde yapılan seçimlerde, kurucuları arasında bulunduğu 191 üyeli Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün (ICAO) Konsey Üyeliği’ne 66 yıl aradan sonra tekrar seçilmiştir. 36 üyesi bulunan ICAO Konseyi, teşkilatın yönetim kurulu işlevi görmektedir. Bu yönüyle hava hukukunun oluşturulmasını ve uygulanmasını gözetmektedir. Buna ilaveten, dünya çapında sivil havacılıktaki düzenin sağlanmasından; ayrıca teknik, ekonomik ve çevresel etkilerin gözetilerek havacılıkta uygulanacak standartların belirlenmesinden sorumludur.”
“Türkiye, dünya sivil havacılığında ilk 10 ülke içindedir”
Türkiye’nin dünya havacılık sektöründeki konumuna da değinilen açıklamada, “Ülkemiz, özellikle son yıllarda, sivil havacılık alanında önemli gelişme göstermiş, 2003’ten bu yana hava trafiğini beş kat artırmıştır. Kendi tescilindeki uçaklarla 112 ülkede 261 noktaya sefer düzenleyen Türkiye dünya sivil havacılığında ilk 10 ülke içindedir. Yakın gelecekte hizmete girecek ve dünyanın en büyüğünü oluşturacak yeni İstanbul havalimanı, bu yönde önemli bir kilometre taşı daha olacaktır. Tüm bu gelişmelerin ülkemizin seçimlerde elde ettiği başarıdaki payı büyüktür” denildi.