Batı Park'ta özel olarak hazırlanan yarışma alanında düzenlenen ve 32 sporcunun katıldığı finallerin ilk gününde makaralı yay kadınlar ve makaralı yay karışık takım müsabakaları yapıldı. Dünya Kupası Finallerinde Türkiye Makaralı Yay Karışık Takımında yarışan Yeşim Bostan ve Demir Elmaağaçlı, finalde karşılaştığı Hindistan takımını 159-152 yenerek altın madalya kazandı.

AVRUPA REKORU KIRILDI

Türkiye Okçuluk Federasyonundan yapılan açıklamada, Yeşim ve Demir'in 159 puan ile aynı zamanda Avrupa rekoru kırdığı belirtildi. Makaralı yay kadınlarda ise Kolombiyalı Sara Lopez birinciliği elde ederken, Meksikalı Linda Anderson Ochoa ikinci, Güney Koreli Chaewon So üçüncü oldu.

FİNALLER 2 GÜN SÜRECEK

Federasyon Başkanı Abdullah Topaloğlu, yaptığı açıklamada, Dünya Kupasında Şanghay, Antalya, Salt Lake City ve Berlin ayaklarının sonucuna göre kategorilerinde ilk 8 sırayı alan okçuların yarıştığını söyledi. Topaloğlu, iki gün sürecek finallerde, Türk sporcuların iyi sonuçlar almaya devam edeceğine inandığını dile getirdi.

Yarışmayı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin de izledi.