Türkiye ile Filipinler arasındaki kültür ve turizm alanında iş birliğini arttırmaya yönelik imzalanan protokolde Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “3. Havalimanının hizmete açılmasından sonra Filipinlerden, Avrupa’ya Afrika’ya gidecek olan misafirleri İstanbul’da ağırlama şansımız olacak” dedi.

Türkiye ile Filipinler arasına imzalanan protokol ile iki ülke arasında kültür ve turizm alanındaki iş birliğinin arttırılması hedefleniyor. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde imzalanan protokol törenine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Filipinler Turizm Bakanı Wanda Corazon Tulfo ve beraberindeki heyetler katıldı. İş birliği protokolünün imzalanmasının ardından basın açıklaması yapıldı. Sonrasında Bakan Avcı, Türkiye’nin anlatıldığı prestij isimli kitabı Filipinli Bakana verirken ön sözünde pamuk isimli Van kedisi ile olan fotoğrafı gösterdi. Van kedisini hakkında Filipinli bakana bilgi veren Bakan Avcı, yapılacak olan 3. Havalimanı sayesinde Filipinlerden Avrupa ve Afrika’ya gidecek vatandaşların İstanbul’da misafir edilebileceğini vurguladı.

“Avrupa’ya Afrika’ya gidecek olan misafirleri İstanbul’da ağırlama şansımız olacak”

Filipinler ile iş birliğini arttırmaya yönelik bir antlaşma imzaladıklarının altını çizen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Bu antlaşma ile coğrafi olarak uzak olsak da manevi olarak kendimizi yakın hissettiğimiz Filipinler ile ve Filipin halkı ile Türk halkını daha da birbirine yaklaştıracak bir uygulamayı başlatmış oluyoruz. Sadece birebir ilişkilerimizde değil üçüncü ülkeler ile yapılacak ortak projeler ile turizmimizi geliştirme potansiyelimiz var. 3. Havalimanının hizmete açılmasından sonra Filipinlerden, Avrupa’ya Afrika’ya gidecek olan misafirleri İstanbul’da ağırlama şansımız olacak. Bende önümüzdeki yaz sayın bakanın daveti üzerini Filipinleri ziyaret ederek Türkiye’yi tanıtma fırsatı bulacağız” diye konuştu.

“Karşılıklı bilgi paylaşımlarının son derece önemli”

Filipinler ile Türkiye’nin birbiri arasında daha fazla turist olması temennisinde bulunan Filipinler Turizm Bakanı Wanda Corazon Tulfo da, “Ülkemizde gezilmesi gereken çok farklı turistlik yerler var. Karşılıklı bilgi paylaşımlarının son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’yı en yakın zamanda Filipinler de görmeyi umuyorum. Umarım kendisi ülkemize geldiği zaman beraberinde yatırımcılar ve tur operatörleri de getirecektir” şeklinde konuştu.