Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret eden Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Alexsander Tolstopyatenko, 27-30 Temmuz tarihleri arasında ilk charter uçak seferlerinin başlayabileceğini belirtti.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Rusya Federasyonu’nun Antalya Başkonsolosu Alexsander Tolstopyatenko’yu makamında ağırladı. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Vali Münir Karaloğlu, önceki yıllarda Antalya’yı en çok ziyaret eden misafirler arasında Rusların olduğunu ifade etti. Rusya ile yaşanılan uçak krizinin ardından bir durgunluk yaşandığını belirten Karaloğlu, “Biz bu sürecin geçici olduğunu biliyorduk. Ümit ediyoruz ki yılın ikinci yarısında beklediğimiz Rus misafirlerimiz çok sevdikleri Antalya’ya yine gelmeye başlayacaklar. Charter uçak seferleri düzenli olarak yapılmaya başlarsa kısa zamanda Antalya Havalimanı’na uçaklar inmeye başlayacak” dedi.
“İlk charter uçak seferleri 27-30 Temmuz tarihleri arasında”
Vali Karaloğlu’nu Antalya Valiliğine atanmasından dolayı tebrik eden Başkonsolos Tolstopyatenko ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için son zamanlarda belli adımlar atıldığını söyledi. Valilikle turizm, turizm güvenliği ve sağlık konularında geçmişten bu yana iyi bir işbirlikleri olduğuna vurgu yapan Tolstopyatenko, 27-30 Temmuz tarihleri arasında ilk charter uçak seferlerinin başlayabileceğini belirterek, “Bu sene turizm sezonu Ruslar için biraz geç başlamış olsa bile yetkili olduğumuz tüm alanlarda verimli bir işbirliği yürüteceğimizden eminim. Başkonsolosluğumuz Antalya Valiliğinin turizm alanında ve turistlere yönelik tüm çalışmalarına tam destek verecektir. İkili ilişkilerimizin düzelmesi için ilk adımlar atılmıştır. Umarım ki yakın zamanda yeni adımlar atılacaktır” dedi.