ADANA (AA) -  Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu tarafından ilk kez oluşturulacak milli takım için 7 bölge, 11 ilde düzenlenen "Türkiye Kuaförünü Seçiyor" yarışması Adana Bölge etabı yapıldı.

Kentte bir otelde gerçekleştirilen yarışma erkek berberleri, bayan kuaförleri kesim renklendirme, bayan kuaförleri salon topuz, bayan kuaförleri yüksek fantezi, bayan kuaförleri tesettür kategorilerinde gerçekleşti. Yarışmacılar, yarım saat içerisinde modelleri üzerinde hünerlerini sergiledi. 

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, federasyon olarak milli takımı oluşturmak üzere düzenledikleri yarışmanın başlangıcını Adana'da yaptıklarını söyledi.

Federasyonun meslekle ilgili sorunları çözmenin yanı sıra meslekte hayalleri ve hedefleri olan üyelerine de fırsat sunmak istediklerini ifade eden Karakaş, "Bazı illerde yapılan araştırmalar sonucunda meslektaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde böyle bir talepte bulundular. Biz de yarışmayı düzenledik. Türkiye'de şu ana kadar böyle kapsamlı bir yarışma yapılmamış. Çeşitli eğitimler ve şovlar var ama böylesi daha önce hiç gerçekleşmemiş" diye konuştu.

Karakaş, Adana'nın yanı sıra yarışmanın Antalya, Ankara, Bursa, Edirne, Zonguldak, İzmir, Samsun, Rize, Diyarbakır ve İstanbul'da yapılacağını, İstanbul'da 22 Mayıs'ta gerçekleşecek finalin ardından A milli takım ve genç milli takımın oluşturulacağını kaydetti.

Bu arada düzenlenen yarışmalarda erkek berberleri dalında Mustafa Olcay, bayan kuaförleri kesim renklendirme dalında Yusuf Kılınççı, bayan kuaförleri salon topuz dalında Onur Yaldız, bayan kuaförleri yüksek fantezi dalında Sami Yiğit, bayan kuaförleri tesettür kategorisinde ise Hakan Aslan birinci oldu.