Efeler Belediyesi, Türkiye'nin dörtbir yanından lezzetleri ve kültür ürünlerini, "Memleketten Geldik" etkinliğiyle Aydınlılarla buluşturuyor. Çeşitli illerin mahalli ürünlerinin yer aldığı etkinlikte Aydınlılar, geçen yıl olduğu gibi çeşitli lezzetleri tatma imkanı bulacak.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan, Türkiye'nin kültürü, yaşamı, insanları ve damak tadı zenginliğiyle bir bütün olduğunu söyledi. Geçen yıl yoğun ilgi gören ve bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Memleketten Geldik” etkinliğine bütün Aydınlıları davet etti. Etkinlik, 9-20 Eylül 2015 arasında Atatürk Bulvarı, Çarşamba Pazarı yanında bulunan Manolya Park’ta yapılacak. Trabzon, Gümüşhane, Gaziantep, Sivas, Tokat, Balıkesir, Rize, Kayseri ve Adana yörelerinden ürünler sergilenecek. Sergi alanında Aydınlılar, ürünlerin tadına bakma ve satın alma imkanı bulacak. Mahalli ürün stantlarının yanısıra memleket özlemi, farklı kültürlere merak ve geleneksel kavramlar ön plana çıkarılıyor. Yaklaşık on gün sürecek etkinlik kapsamında yemek atölyeleri, ödüllü yarışmalar, çocuklar için geleneksel çizgi kahramanlar, el sanatları gösterileri, çeşitli karikatür ve il fotoğrafları sergileriyle ürün tadımları yer alacak.

Değişik yörelere ait tat ve kültürlerin Aydın'da sunulmasından mutlu olduklarını belirten Başkan Özakcan, “Farklılıkları ve zenginliğiyle ülkemiz bir bütündür. Dünyanın en güzel coğrafyasında yer alan, kültürüyle, inançlarıyla, mutfağıyla, farklılığıyla zengin bir ülkede yaşıyoruz. Bu yıl ikinci kez düzenlediğimiz Memleketten Geldik etkinliği, bir yemek ve kültür etkinliğidir. Aydınımız, yapısı gereği her ilden, her kültürden insanların yaşadığı bir yer. Bizler de Efeler Belediyesi olarak farklı illerimizde doğmuş, büyümüş ama çeşitli nedenlerle yeni memleketleri Aydın olmuş olan vatandaşlarımıza, bu etkinlikle kültürlerinin aktarılmasını ve memleket hasreti gidermelerini sağlamış oluyoruz. Tabii ki memleketimizin mutfak zenginliğini keşfetme fırsatı da yakalamış oluyoruz. Gelin bir kez daha farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunu hep birlikte yaşayalım.” dedi.