Adres Patent açıklamasına göre, 1 Mart-15 Nisan tarihleri arasında sosyal medya üzerinden #TürkiyePatentSloganınıArıyor etiketiyle başlatılan slogan yarışması sonuçlandı. Yarışmada çok sayıda slogan, Adres Patent marka uzmanları tarafından tek tek değerlendirildi.
Değerlendirmeler sonucunda Kırıkkale Osmangazi Anadolu Lisesinin gönderdiği "Her güzel fikir, patentsiz hiçtir” sloganı, 2016 yılı Türkiye Patent Haftasının sloganı seçildi. Dereceye giren diğer slogan sahipleri ise "Fikirler patentsiz kalmasın" sloganı ile Bayram Kurtulmuş ve "Patent, dahiyane fikirlerin garanti belgesidir" sloganıyla Nermin Sucak oldu.

Yarışmada dereceye giren ilk üç slogan sahipleri, 25 Nisan'da TÜBİTAK-MAM ve Adres Patent ortaklığı ile düzenlenecek "Patentin Ticarileştirilmesi ve Ülke Ekonomisine Katma Değeri" paneli sonrası ödüllerine kavuşacak.



-"Öncü olmaya devam edeceğiz"



Açıklamada görüşlerine yer verilen Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Akbulut, slogan yarışmasının oldukça etkin ve geniş katılımlı gerçekleştiğini belirterek, Adres Patent olarak geri dönüşlerden büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Akbulut, şunları kaydetti:

"26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü ve Patent Haftası Türkiye'de yakın tarihten bu yana kutlanıyor. Bu nedenle yarışmaya gösterilen yoğun ilgiyi çok önemli buluyoruz. Yarışmaya katılan herkese Patent Haftasına gösterdikleri ilgi ve Türkiye'deki patent algısına bulundukları katkıdan dolayı teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz. Böyle etkinliklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz."