Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Türkiye Şehitlerini Anıyor’ etkinliği kapsamında Birinci Dünya Savaşı şehitlerinden Şehit Çavuş Ahmet oğlu Hasan ve Piyade Er Seyit oğlu Rıza’nın aziz ruhu için bir tören düzenlendi.
Aziz şehitleri yâd etmek için Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan “Türkiye Şehitlerini Anıyor” etkinliği kapsamında, Harbiye Askerî Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında, Birinci Dünya Savaşı şehitlerinden Şehit Çavuş Hasan ve Piyade Er Rıza’nın aziz ruhu için düzenlenen tören Albay Erhan Altunok tarafından sunuldu.
Etkinliğin başında tezkere alacaklarını söylediği Sancak nöbeti tutan Mehmetçikleri tanıtan Albay Altunok, Mehmetçiklerin kendisine "Eğer bize bir vazife olursa biz sonsuza kadar burada sancak nöbetçisi olmaya razıyız" dediklerini söylemesi duygusal anlar yaşattı.
Altunok, Şanlıurfalı şehit Çavuş Hasan’ın nişanlı olan kardeşi Ali ile birlikte askere gittiğini belirterek, kardeşine bir şey olmaması için onun gözü gibi koruduğunu söyledi. Bir çatışma sırasında yanlarında top mermisi patladığını anlatan Altunok, Hasan Çavuş’un kardeşine sımsıkı sarılarak şehit olduğunu söyledi. Altunok, Hasan Çavuş’un kardeşinin de bir çatışma da şehit olarak nişanlısına kavuşamadığını kaydetti.
Etkinliğe katılan Hasan Çavuş’un torunu Aziz Koyuncu, "Ölümlerin en güzeli şehitlikmiş" diyerek duygularını dile getirdi.
Kayserili Şehit Seyit oğlu Rıza’nın torunu Rıza Ağar ise "O anları sanki yaşadım" diyerek yaşadığı gururu anlattı.