Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer, 15 Temmuz tarihinde FETÖ/PDY’nin, bir ihanet şebekesinin başlattığı darbe girişimine maruz kaldığımızı hatırlatarak, "Açıkça ifade etmek istiyorum ki hiçbir darbenin, hiçbir kalkışmanın asla ve asla meşruiyeti yoktur. Demokrasiden, milli iradeden vazgeçmemiz mümkün değildir. Geleceğimizin temeli ise tüm kardeşliğimizdir" dedi.
Terör şebekesinin milletimiz üzerine yönelttiği silahlarla başlattığı darbe girişimine devlet-millet el ele, omuz omuza, gönül gönüle vererek karşı çıkmamızın ve bertaraf etmemizin onur ve gururunu yaşadıklarını kaydeden TÜRKTOB Başkanı Yıldıray Gençer, "Birlikteliğimizin ve kardeşliğimizin gücünü bir kez daha gördük’’ ifadelerini kullandı. Gençer, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Bu hain darbe teşebbüsünün başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikteliği, kararlılığı ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur.Demokrasi ve millet düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlılık, en büyük takdiri hak etmektedir.Ülkemizin bütün kurumlarının, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın, demokrasiyi sahiplenmiş olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.’’
TÜRKTOB Başkanı Gençer, "Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclis’teki tüm siyasi partilerimizi, darbe heveslileri karşısındaki dimdik duruşlarından dolayı yürekten kutluyorum. Darbecilerin, teröristlerin saldırılarına büyük bir cesaretle direnen, böylece gazi unvanını bir kez daha hatırlatan yüce Meclisimizle gurur duyuyoruz. Bu darbe girişimi karşısında çok güçlü bir duruş sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK’nın şerefli mensuplarına, teşekkür ediyoruz’’ dedi.
15 Temmuz Cuma gecesinden sabahın ilk ışıklarına kadar halkın direnişinin ülkemizin geleceğine dair herkesi daha çok umutlandırdığını, ülkemizin bütün demokratik kurumlarının ve milletin bu alçakça saldırı karşısında demokrasimizi sahiplendiğini kaydeden Gençer, "En çok, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz’’ dedi.
"Tohumculuk sektörü olarak bizlerde, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idareyi kesinlikle istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz, ordu içinde çöreklenmiş bu ihanet şebekesinin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde en ağır hesabı vermesini bekliyoruz’’ ifadelerini kullanan Gençer, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimiz onları daima rahmetle ve minnetle anacaktır. Bu süreçten hem demokrasimizi, hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık. Hepimiz demokrasi konusunda toplumda sağlanan bu büyük mutabakatın değerini çok iyi bilmeliyiz. Şimdi çok daha güçlü olmak zorundayız. Ülkemizi felakete sürüklemek isteyenlerin tuzağına asla ve hiçbir zaman düşmeyeceğiz. Türk tohumculuk sektörü olarak şimdi daha fazla üretme, katma değer ve istihdam sağlama zamanıdır diyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de, yarın da Türkiye Tohumcular Birliği olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz.Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Tohumculuk sektörü olarak ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşımak için üzerimize düşeni yapacağız. Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.’’