Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu işbirliğinde Tekirdağ’da düzenlenen Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası sona erdi.
Süleymanpaşa ilçesinde amfi tiyatroda 2-4 Eylül tarihlerinde düzenlenen yarışmaları Süleymanpaşalılar yoğun ilgiyle izledi. Yarışmaya Tekirdağ, Van, Artvin, Adana, Ankara, Adıyaman, Gaziantep, Kayseri, Iğdır, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Denizli, Amasya, Aydın, Kastamonu, Kocaeli, Muğla, Antalya, Mersin ve İzmir’den 25 takım katılarak halk oyunlarını sergilediler.
Şampiyonanın son gününde yapılan yıldızlar geleneksel düzenlemesiz dal yarışmasında, Diyarbakır Gençlik Merkezi Spor Kulübü ekibi birinci, Palandöken Belediye Spor Kulübü ikinci, Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü ise üçüncü oldu.
Yarışma sonunda, dereceye giren kulüplere ödülleri verilirken, katılan bütün yarışmacılara ise madalya takdim edildi.
Madalyaların takdiminden önce bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Biz Çanakkale’yiz, nasıl ki Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Çanakkale’de, yedi düvele, ülkemizi işgal etmiş olan emperyalist güçlere, nasıl birlik içersinde meydan okuduysak, o meydan okuma kardeşliğin eseridir. İşte o kardeşlik burada. Ben yarışmacılarımızın hepsini gururla kutluyorum, onların velilerini tebrik ediyorum. Antrenörlerini tebrik ediyorum. Birincide olsa sonuncuda olsa herkes bu yarışmanın galibidir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ödüller verildi.