Uçuş ömrünü tamamlayan ve 8 parçaya ayrılarak 7 ayrı Tır ile İstanbul’dan Balıkesir’in Burhaniye ilçesine getirilen Türk Hava Yollarının kullandığı Airbus A 340 tipi Türkiye’nin en büyük restoran uçağının açılışı yapıldı.
Restoran ve düğün salonu olarak hizmet verecek yolcu uçağında davetliler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. THY’deki uzun yılların ardından uçuş ömrünü tamamlayarak 7 ayrı tır ile 8 parça halinde Burhaniye’ye getirilen Airbus A340 tipi yolcu uçağının yapılan tadilat çalışmaları ardından restoran olarak açılışı yapıldı. Restorana uçağa modeli olan “Airbus Restaurant Cafe” adı verildi.
Restoran ve düğün salonu olarak hizmet verecek olan uçağın açılış konuşmasını yapan ve kurdeleyi kesen Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner “Turistlerin bölgemize gelmeleri için dikkat çekecek işletmelere gereksinim vardır. Bugün bu anlamda çok güzel bir tesisin açılışını yapmak için bir araya geldik. Uçağımız uzun yıllar havayolunda uçuş yapmış Airbus A340 tipi yolcu uçağı. Hem restoran olarak, hem toplantılar ve hem de nişan düğün gibi organizasyonlarda hizmet verecek. Bu farklı tesisimizi bölgemize kazandıran Ali Akbulut Bey’i tebrik ediyorum” dedi.
Airbus Restoran Uçak işletmecisi Ali Akbulut da, “Her şeyden önce çok mutlu ve sevinçliyim. Hayallerim gerçek oldu. Güzel bir hizmet vereceğimizi vadediyorum. Pazartesiden itibaren sabah 07.00 akşam 22.00 saatleri arasında tam kapasite olarak halkımızın hizmetinde olacağız. Açık büfe kahvaltı ile et ve deniz ürünleri üzerine satış yapılacak” diye konuştu.
Açılış sonrasında davetliler uçağın içini gezdi. Halk oyunları ekipleri ve bölgeden ses sanatçıların sahne aldı. Uçak restoranın açılış törenine Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner’in yanısıra Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ve çok sayıda davetli katıldı.