Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinlikleri’ kapsamında düzenlenen ’Gençlik Merkezi Günleri’, Ankara’da geniş bir katılımla devam ediyor.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından dün açılışı yapılan ve Türkiye’nin 81 ilinden çok sayıda gencin katıldığı organizasyonda Anadolu’nun dört bir köşesinden gelen yöresel tatlar, el sanatları ve folklorik öğeler ziyaretçilerle buluşuyor. ATO Congresium’da düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Kaçar, bu tür etkinliklerle gençleri bir araya getirerek, onların geleceğe birlik içinde ulaşmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç’ın gençlerle ilgili tüm konularda oldukça titiz davrandığını ve onlar için Bakanlığın tüm imkanlarını seferber ettiğini vurgulayan Kaçar, "Yıllarca Türkiye’nin en önemli gücü genç nüfusu dendi ama bu konuda yapıcı tek bir adım atılmadı. Aksine genç nesiller politikadan, eğitimden, spordan, gençlik etkinliklerinden uzak tutuldu. Özellikle 2000’li yıllardan itibaren hemen her alanda kendine güveni daha da gelen bir gençlik için canla başla çalışıyoruz" dedi.
Organizasyonun 19 Mayıs tarihine kadar devam edeceğini vurgulayan Kaçar, şöyle devam etti:
"Ankara, Türkiye’nin sadece başkenti olmanın çok ötesinde Anadolu coğrafyasından milyonlarca insanı kucaklayan, bir arada yaşamalarını sağlayan bir şehir. Biz de bu etkinlikle Anadolu’nun dört bir yanından gençleri Ankara’ya getirmekle kalmadık, yurdumuzun en güzel yöresel tatlarını, en özel bölgesel oyunları, en önemli el sanatlarını hem Ankaralılar’la hem de gençlerimizle buluşturduk. Adana’nın kebabını da, Rize’nin çayını da bu etkinlikte bulmak mümkün. Dün gerçekleşen açılış törenine yapılan yoğun katılım ve bugün devam eden ilgi bizleri çok mutlu etti. İnşallah gelecek dönemlerde de Sayın Bakanımızın ve Bakanlığımızın desteğiyle bu tür projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz."