Suriye’deki iç savaş nedeniyle 2 çocuğuyla birlikte Türkiye’ye sığınan ve Malatya Beydağı Konaklama (MABEK) tesislerinde bulunan babasının yanına yerleşmek isteyen Türkmen Suhe Tokatli’nin isteği yerine getirildi.
Suriye’nin Hama kentinde yaşanan bombardımanda evlerini terk etmek zorunda kalan Türkmen Suhe Tokatli, 2 çocuğuyla Malatya Beydağı Konaklama (MABEK) tesislerinde bulunan babasının yanına yerleşmek istedi. Türkmen annenin bu isteği ilk önce kampta yer olmadığı gerekçesiyle geri çevrildi. Battalgazi ilçesine bağlı Beydağı Mahallesi’nde harabe bir evde yaşayan ve yardım isteyen Suriyeli genç anne, "Ben savaştan kaçıp geldim. Kampa babamın yanına yerleşmek için geldim. Beni kabul etmediler. Beni dışarı attılar. Sokaklarda bize bakan kimse yok. Babamın arkadaşının evine misafir kalıyorum. 3 gündür. Çocuklarım sokakta kaldığımız için hastalandı. Çocuklarıma ilaç istiyorum. Süt ve bez istiyorum” ifadelerini kullandı.
Baba Halis Tokatli de kamptan izin alarak kızının yanına gelebildiğini kaydetti. Baba Tokatlı, "3 senedir Malatya’dayım. Kızım savaştan kaçarak geldi. Eşi orada hala savaşıyor. Ben burada ailemdeki 11 kişi ile kampta yaşıyorum. Kızım 1 haftadır Malatya da kampta içeri almadılar” şeklinde konuştu.
Kamp yetkilileri ise olayın prosedür gereği yaşandığını belirtti.
Konunun kamuoyuna yansımasıyla genç Türkmen annenin çocuklarıyla birlikte Malatya Beyadağı Konaklama Tesislerine alındığı öğrenildi.