GAZİANTEP (AA) - Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Dede, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin ülkenin kuzeyinde tek taraflı federasyon ilanıyla ilgili, "Bu yapılanlar kabul edilemez. Türkmenler, Suriye'nin bölünmesine kesinlikle izin vermez." dedi.

Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de 6'ncı yılına girilen iç savaşta çok sayıda masum insanın yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

Her fırsatta hürriyet, adalet, huzur, birlik ve barış taleplerini dile getirdiklerini aktaran Dede, gelinen noktada Suriye'nin toprak bütünlüğünün tehlikeye girdiğini ve gelişmelerden tedirgin olduklarını söyledi.

Dede şunları kaydetti:

"Federasyon kurulmak istenen bölgede yaşayanların tamamı Türkmenlerdir. Onlar, Türkmenleri dışarı atıp, Kandil'den ve diğer terör bölgelerindeki elemanları getirip bizim topraklarımıza yerleştirmeyi planlıyorlar. Federasyon, gerçekle ilgisi olmayan bir organizasyondur. Federasyon dedikleri bölgeye çok az sayıda Arap ve Türkmen getirdiler. Bunlar bu yöntemle uluslararası kamu oyunu kandırmaya çalışıyor. Federasyon hikayesini çıkaranlar ise bunları kullanarak projelerini hayata geçiriyor. Bu yapılanlar kabul edilemez. Türkmenler, Suriye'nin bölünmesine kesinlikle izin vermez."