İSTANBUL (AA) - TürkTraktör, Kasım 2016-Ekim 2017 döneminde BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer alacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TürkTraktör, Borsa İstanbul tarafından yapılan değerlendirme sonucu borsada işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin yer aldığı BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde, Kasım 2016-Ekim 2017 döneminde yer alacak 43 şirketten biri oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TürkTraktör Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Canbeyli, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer almanın, şirketlerin finansal performanslarının yanı sıra çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim alanındaki performanslarının ortaya konulması açısından önemli bir referans noktası teşkil ettiğini belirtti.

Canbeyli, şunları kaydetti:

"TürkTraktör olarak sektörümüzde üretim, satış ve ihracat açısından lider konumundayız. Üretimden satışa, istihdamdan kullanılan her türlü kaynağın en doğru şekilde yönetilmesine kadar tüm operasyonlarımızda sürdürülebilirlik odak noktamızda yer almaktadır. Söz konusu endekste yer alabilmek adına yapılan değerlendirmelerde gerekli kriterleri başarıyla karşılayabilmiş olmamız bu alanlardaki titiz ve özverili yaklaşımımızın en iyi göstergesidir. Sürdürülebilirlik adına hayata geçirilen tüm bu çalışmaları bağımsız bir gözle değerlendiren, hem kamuoyu hem de yatırımcılar nezdinde şirket itibarını artıran BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde TürkTraktör olarak yer almaktan dolayı gurur duymaktayız."