Muş’ta demokrasi nöbetine üreticileri ile birlikte katılan Türkiye Tütün Üreticileri Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, birlik ve beraberlik mesajları vererek 70 bin tütün üreticisinin de meydanlarda olduğunu söyledi.
Belediye meydanında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya gelen Türkiye Tütün Üreticileri Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, vatandaşların meydanı terk etmemesi gerektiğini belirtti. Ülkenin geleceği için herkesin meydanlarda olması ve mücadele etmesi çağrısında bulunan Solgun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı olmadan kesinlikle kimsenin sokaklardan ayrılmamasını ve ikinci bir darbe girişimi olacakmış gibi hareket edilmesini gerektiğini söyledi. Muşluların ülkesine en iyi şekilde sahip çıktığını ve tüm ülkenin buna şahit olduğunu ifade eden Solgun, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’deki tüm tütün kooperatif başkanlarımızı arayarak üreticilerimize mesajlar çekerek çiftçilerimizin vatanımıza bayrağımıza toprağımıza milli iradeyi koruma adına sokaklara döküldük. Gündüz çocuklarımızı rızkı için tarlalarımızda çalışıp gece çocuklarımızın geleceği için alanlardayız. 70 bin üreticimizle beraber ülkemizin selameti için meydanlarımızı asla bırakmayacak.”
“Milletimizin duruşu her şeyden üstündür sivil toplum adına Türkiye’mize sahip çıkma adına bütün yönetimimiz ve çiftçilerimizde birlikte mücadele edeceğiz” diyen Solgun, “15 Temmuz tarihi demokrasi anma ve milli iradeye sahip çıkma yolunda her zaman en önde olacağız. Büyük millet olmanın ve birlikten kuvvet doğacağını tüm dünyaya gösterdik dünya milletlerine örnek teşkil ettik bu davranışımızla can pahasına demokrasi sevdasına milli iradeye sahip çıkma sevdasını göstereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız talimatı gereği demokrasiye sahip çıkmak için meydanları hiç kimseye teslim etmeyeceğiz gerekirse can bahasına dahi olsa meydanlarda kalacağız çünkü şarkı bizim türkü bizim çünkü bu vatan toprakları Türkiye bizim. Muş halkının yiğit evlatları cenabı-ı hakkın selamıyla hepinizi selamlıyorum” şeklinde konuştu.