Nevşehir’de darbe girişiminin ardından vatandaşlarca 26 gün “Demokrasi Nöbeti”nin tutulduğu Diriliş Meydanı’nda sanatçı Uğur Işılak tarafından teşekkür konseri verildi.
Nevşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen “Bin Yıllık Yankılar” adlı konserde Işılak, halk ozanı Aşık Veysel ve çeşitli sanatçıların şarkılarını seslendirdi. Konser öncesi meydanı dolduran binlerce vatandaşa seslenen Işılak, milletin, ülkeyi tehdit eden bütün terör örgütlerinin kökünün kazınmasını beklediğini kaydetti. Işılak, “Milletimiz, darbe kalkışmasının ardından vatanı, bayrağı ve devleti için haftalarca nöbetteydi. Başkomutandan bugün de böyle bir talimat gelse, nöbet yine devam edecek. Tıpkı Elazığ’da, Van’da olduğu gibi vatandaşlarımız meydanları dolduracak. Öncelikle Van, Bitlis, Elazığ’da son üç günde gerçekleşen menfur saldırıları lanetliyoruz. Fakat lanetlemek yetmiyor yüreğimize, biz daha fazlasını istiyoruz. Bunların kökünün kazınmasını istiyoruz. Bu kararlılıkla da bu devlet bu millet inşallah onların da kökünü tıpkı FETÖ’nün kökünü kazıdığı gibi kazıyacak” şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından sevilen şarkılarını seslendiren Uğur Işılak, yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kalırken konser sonrasında ise Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver sanatçı Işılak’a çiçek hediye etti.
Diriliş Meydanı’nda düzenlenen konsere Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz ve yaklaşık 15 bin vatandaş katıldı.