İnegöl Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen gecede ses sanatçısı Ali Kınık rüzgarı esti. Gecede, İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim, görevini yeni Başkan Onur Sabri Çağlar’a devretti.

İnegöl Belediye Spor Salonu’nda düzenlenen geceye yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından konuşan İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim, “Ülkü Ocakları’na mensup olmanın şeref ve gururunu taşıyan Bozkurtlar ve Asenalar, hepiniz gecemize hoş geldiniz, şeref verdiniz, sefalar getirdiniz. Konuşmama başlarken, cennet vatanımız için canlarını feda etmiş bütün şehitlerimizi ve bu uğurda mücadele etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz hatıraları karşısında saygıyla eğiliyorum. 1299 yılında Turgut Alp tarafından fethedilmiş, bu tarihten günümüze Türk’ün dolayısıyla İslam’ın sancaktarlığıyla şereflenmiş İnegöllü ülküdaşlarım, bugün burada İnegöl Ülkü Ocakları tarafından tertiplenen programımıza katılmanızdan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Sizleri tebrik ediyorum. Böylesine diri bir teşkilatı görünce cidden heyecanlandım. Nereden nereye gittiğini görebilen bir gençliğe ihtiyacımız olduğunu ifade ediyorum. Bu gençlerimizin o ideallere koşmalarını ben de canı gönüldün arzu ediyorum. Burada değerli kardeşlerimizin azimli çalışmalarını bizde görüyoruz, kutluyorum. Ülkü idealdir, hedeftir. Ocak da eğitim yuvasıdır. Bu anlamda zaten karşılığını bulan bir iş gerçekleşmiş oluyor. Emeği olanları kutluyorum” dedi.

Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanı Kasım Güler de, “İnegöl, atamız Osman Gazi’nin açtığı kutlu bir kapı, yiğit kumandan Turgut Alp’in kadim bir emanetidir. 1299 yılında büyük bir devletin temelleri atılırken, gelecek şanlı asırlar fethedilmiş, geriye kalan 719 yılda emanete sahip çıkma uğruna büyük bedeller ödenmiştir. Bu emaneti hakkıyla taşıdığımız sürece ülkü sancağını bizden önce yükseltenler manevi desteğini gönlümüzde hissettireceklerdir. Son ülkücünün tabutu çıkana kadar kafire huzur yoktur” diye konuştu.

Ertuğrulgazi Derneği folklor ekibinin gösterisinin ardından Bursa Tarihi Mehteri mini konser verdi. Ses sanatçısı Ozan Manas konserinin ardından devir teslim yapıldı. Kur’an-ı kerime sarılı Türk bayrağını öpüp alnına koyan Yücel Erim, başkanlık görevini Onur Sabri Çağlar’a devretti. Çağlar, Yücel Erim’den aldığı bayrağı daha da ilerilere götürmek için elinden geleni yapacağını söyledi. Ülkücü Şehit Yusuf İmamoğlu’nun ablası Firdevs İmamoğlu da bir konuşma yaparak, yeni görev alan Başkan Çağlar’a başarılar diledi. Programın sonunda sahne alan ses sanatçısı Ali Kınık, seslendirdiği eserlerle gençleri coşturdu.