Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dört kez dünyanın en iyi festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin 17’ incisi 30 Temmuz-6 Ağustos 2016 tarihleri arasında başlayacak.
Büyükçekmece Belediye Başkanı 15 temmuz darbe girişiminin ardından festivalin başlaması hakkında Dr. Hasan Akgün; "Ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü koşullarda sosyal ve kültürel hayatın normalleştirilmesi sürecine katkıda bulunacak ve halkımızın günlük hayatında moral - motivasyonunu yükseltecek festivalimizin ülkemizin tanıtımına da katkısı büyüktür" açıklamasını yaptı.
Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk konulacak
Bu yıl 17’incisi gerçekleşecek olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 30 Temmuz Cumartesi günü, Taksim Atatürk Anıtı’na 37 ülkeden gelen sanat elçilerinin çelenk koymasıyla başlayacak. Aynı akşam Büyükçekmece Kordonboyu’nda geleneksel festival korteji gerçekleşecek. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’de yaşanan olağanüstü koşullar nedeniyle sosyal ve kültürel hayatın normalleştirilmesi sürecine katkıda bulunacak olan festivalin ülke imajı açısından da önemli olduğunu vurguladı.
Festivale bu yıl 37 ülke katılıyor
Festival ile ilgili konuşan Başkan Akgün; "Festival 17 yıldan beri, dünya kültürlerini ve dünya gençlerini İstanbul Büyükçekmece’de buluşturmaktadır. Bugüne kadar dünyanın hemen her ülkesinden festivale katılan on binlerce genç Büyükçekmece’den tüm dünyaya sevgi, barış ve dostluk mesajları vermiştir. Bugün buna her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu görmekteyiz” diye konuştu.
Başkan Akgün, bu yıl festivale 37 ülkeden toplam 1100 sanat elçisinin katılacağını açıklayarak; “Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da katılan tüm ülke temsilcilerinin ellerinde bayraklarıyla Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve saygı duruşuyla başlayacak. Festivale katılan dünya gençliği Atatürk anıtı önünde ‘Yurtta barış, dünyada barış’,‘Sevgi birbirimize, barış hepimize’ ‘Sanat sevgiyle, kültürler dostlukla buluşuyor’ pankartları taşıyacaktır" dedi.