Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen 7. Uluslararası Satranç Turnuvası’nın açılış maçı gerçekleşti.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen şampiyonada bu yıl yurt dışından 5, yurt içinden de 20’ye yakın ilin katılımıyla toplamda 150 sporcunu yarışacak.
Türkiye Satranç Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi ve Hatay Satranç Temsilcisi Sultan Daban, Türkiye genelinde çok önemli organizasyonlara imza attıklarını dile getirdi. Başarılı işler yaparken yerel yöneticilerden destek aldıklarını kaydeden Daban, “Bizi bu başarımızda destekleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkür etmek istiyorum. Turnuvamız çok güzel bir güne denk geldi. Dünya Barış Günü'nde hoşgörü kentimizde 6 Eylül’e kadar güzel günler geçirmeleri dileğiyle tüm sporculara başarılar diliyorum.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, söz verdikleri salonu tamamlayarak sporcuların hizmetine sunduklarını aktardı. Yaptıkları spor kompleksinde 22 branşta spor yapılabildiğini aktaran Savaş, “Orada satranç odaları ve eğitim salonları da mevcut. İleride çok büyük turnuvalar olsa bile yeni açılan spor kompleksinde yapacak durumdayız. Günde 900 çocuğumuz orada spor yapma imkanı buluyor. Yabancı ülkelerden gelen ve satranca emek veren hem ailelerimize hem antrenörlerimize ve sporcu kardeşlerimize başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Savaş, sporcularla tanışarak sohbet etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Türkiye Satranç Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi ve Hatay Satranç Temsilcisi Sultan Daban ilk hamleleri yaparak açılış maçını başlattı.

Yarışma sonunda ilk 3’e giren sporculara Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından kupa ve madalyaların yanı sıra toplamda 12 bin TL ödül dağıtılacak.