TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz ve beraberindeki heyet, 11-14 Eylül 2016 tarihlerinde Pekin’de gerçekleştirilecek ISO Toplantılarına katılacak.
TSE’den yapılan açıklamaya göre, TSE Başkanı Korkmaz, ISO’nun 101. Konsey Toplantısı, 39. Genel Kurul Toplantısı, 53’ncü Konsey Finans Daimi Komitesi (CSC/FIN) Toplantısı ve Gelişmekte Olan Ülkelerin Komitesi (DEVCO) Toplantısı’na iştirak edecek.
ISO Konsey Toplantısında Konseyin Strateji Politika Daimi Komitesi (CSC/SPC) konularıyla ilgili gelişmeler ile yeni bölgesel angajman stratejisine dair son gelişmelerin değerlendirileceği belirtildi. Toplantıda ayrıca, Gelişmekte Olan Ülkelerin Komitesi (DEVCO) Başkanlığı’nın seçimi yapılacak.
TSE Başkanı Korkmaz’ın katılacağı ISO Genel Kurul Toplantısı’nda ise kamu yetkililerini çalışmalara dahil etmek, hizmetler, yayınlanmak üzere olan çok etkili ISO standartları ve ISO yönetiminin gözden geçirilmesi konularında paralel oturumlar gerçekleştirilecek. Ayrıca, Genel Kurul’da yeni ISO Başkanı ve Konsey üyelerinin seçimi yapılacak.
TSE Başkanı Korkmaz, program kapsamında ayrıca TSE ile Çin Standartlar Teşkilatı (SAC) arasında standardizasyon alanında müzakereleri tamamlanan Mutabakat Zaptı’nın imza törenine katılacak.