Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci, “Türkiye, medyası, milleti, siyaseti, sivil toplum örgütü ve devletiyle Fransa’da meydana gelen alçak terör saldırıları karşısında tek yürek olup, Fransız halkının acısını paylaşırken, Le Monde, yaptığı haberlerle terör şebekesi FETÖ’nün bütün imkan ve kabiliyetlerini kullanarak, haince katlettiği vatandaşlarımıza büyük saygısızlık yapmıştır” dedi.
Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci, Fransız gazetesi Le Monde’yi yaptığı haberlerden dolayı kınadığını açıkladı. Gazetenin Türk halkına büyük bir saygısızlık yaptığının altını çizen Değirmenci, “Türkiye, medyası, milleti, siyaseti, sivil toplum örgütü ve devletiyle Fransa’da meydana gelen alçak terör saldırıları karşısında tek yürek olup, Fransız halkının acısını paylaşırken, Le Monde, yaptığı haberlerle terör şebekesi FETÖ’nün bütün imkan ve kabiliyetlerini kullanarak, haince katlettiği vatandaşlarımıza büyük saygısızlık yapmıştır. Fransız Le Monde gazetesi hain darbe girişimi haberinde ’kısmen kanlı bir darbe’ başlığı kullanarak, sancağı en önde sadece eliyle değil yüreğiyle taşırken şehit düşen kardeşlerimize büyük saygısızlık yapmıştır” şeklinde konuştu.
Le Monde gazetesini yaptığı haberlerden dolayı Türk halkından özür dilemeye davet eden Değirmenci, “Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) olarak bu saygısızlığı şiddetle kınıyor, Le Monde gazetesini yaptığı alçaklıktan dolayı Türkiye’den özür dilemeye davet ediyoruz. Le Monde özür dilemediği takdirde, ülkemiz adına her türlü hukuki mücadeleyi vereceğimizi ve söz konusu gazeteyi dünya kamuoyunda küresel terör şebekesi FETÖ’nün sözcüsü ve destekçisi ilan edeceğimizi deklare ediyoruz. Teröre yardım ve yataklık anlamına gelen bu haberi bir kez daha lanetliyor, Büyük Türkiye yolculuğunu durdurmaya çalışan teröristlere diz çöktüren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.