Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci, 15 Temmuz’daki darbe girişimi hakkında, “Biz devlete ve onur sahibi askerlere değil, darbeci katillere karşıyız. Bu katiller bu topraktan sökülüp atılana kadar da mücadele edeceğiz” dedi.
UMED Başkanı Aslan Değirmenci, ordu içerindeki bir grubun kalkıştığı darbe girişimini değerlendirdi. Üniformayı kendisine zırh yapan paralel teröristlerin sadece milleti ve devleti değil, devletin bir parçası olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ve onurlu askerleri de hedef aldığını söyleyen Değirmenci, “Üç gecedir onur sahibi cesur askerler, millet ve polislerle birlikte kanlı kalkışmaya direniyor. Bu şanlı direnişe en büyük desteği medya veriyor. Şimdi yeni karanlık plan, millet ile askeri yani millet ile devleti karşı karşıya getirmek. Buna fırsat vermeyeceğiz, provokasyona gelmeyeceğiz. Sinir uçlarımıza dokunacaklar, saldıracaklar, suikast bile deneyebilirler” şeklinde konuştu.
Sosyal medyada yürütülen psikolojik savaşın tuzağına gelmeyeceklerini kaydeden Değirmenci, “Sağduyuyu elden bırakmayacak, ortak akılla hareket edeceğiz. Bir bilgiyi teyit ettirmeden inanmayacağız, tuzakları bozacağız. Sosyal medyada yürütülen psikolojik savaşın hain tuzağına gelmeyeceğiz. Türkiye topyekun hedef alınıyor. Çünkü Türkiye gücünü ve bütünlüğünü koruyarak bölgesinde umut ışığı olmaya devam ediyor. Bu umudu yerle bir etmeye çalışanlara inat yurdumuza fitne ve fesat tohumları ekmeye çalışan odaklara da hiçbir zaman fırsat tanımayacağız. Sabırlı olmalı ve olası tahrikler karşısında sükûneti muhafaza etmeliyiz. Şer cephesine karşı birlik olup sağduyu cephesi oluşturmalıyız. Biz devlete ve onur sahibi askerlere değil, darbeci katillere karşıyız. Bu katiller bu topraktan sökülüp atılana kadar da mücadele edeceğiz. Hep birlikte direneceğiz. Tüm hücreler yenilenene kadar oturmayacağız. Küresel, paralel terör, normalleşen Türkiye istemiyor. Küresel terör ayağa kalkan Anadolu’yu diz çöktürmeyi hedefliyor” ifadelerini kullandı.
“Türkiye artık sanal sınırları aşmıştır, yeniden büyük Türkiye ve daha adil bir dünya yolculuğu başlamıştır” diyen Değirmenci, "Yolculukta işbirlikçilere yer yok, bu yolculukta ihanet şebekelerine yer yok. Bu yolculuk kutlu bir yolculuktur. Kutlu bir sevdadır bizim davamız. Davadan şaşmayacağız, sağduyuyu elden bırakmayacağız. Ortak akılla hareket edeceğiz, alanları terk etmeyeceğiz, sancağı bırakmayacağız” dedi.