Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Meslek Yüksekokulu Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü öğrencileri, özel okulda öğrenim gören engelli öğrencilere ayakkabı ve oyuncaklardan oluşan hediyeler vererek sevindirdi.
BEÜ Zonguldak Meslek Yüksekokulu Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü öğrencileri sosyal sorumluluk projesine imza attı. Bölüm Mahallesi’nde MEB Kilimli Özel Eğitim Merkezi’nde öğrenim gören engelli öğrencileri ziyaret eden üniversite öğrencileri, burada çeşitli etkinlikler düzenledi.
Üniversite öğrencilerinden bazıları ise gönüllü palyaço oldu. Engelli kardeş öğrencilerini eğlendiren üniversiteliler, kurabiye ve meyve suyu da ikram etti. Ayakkabı ve oyuncaklardan oluşan hediyeleri engelli kardeş öğrencilere veren üniversitelilere öğretim üyeleri de eşlik etti.
Amaçlarının engelli öğrencileri mutlu etmek olduğunu söyleyen Zonguldak MYO Maden 2. Sınıf öğrencisi Mustafa Önem, "Sosyal sorumluluk adında böyle bir projeye imza attık. Arkadaşlarımıza ayakkabı ve oyuncak hediyeler verdik. Bunu kendi aramızda ve hocalarımızın yardımıyla yaptık. Amacımız çocukları mutlu etmek, bir gün de olsa onların yanında olmak, ailelerine destek olmak, eğlendirebilmekti. Gönüllü olan palyaço arkadaşlarımız var. Hediyelerini veriyoruz. Bizim tek amacımız onları mutlu etmekti. Bütün hediyeleri kendimiz karşıladık. Öğretmenlerimiz de ara ara bize yardım ettiler" diye konuştu.
BEÜ Zonguldak Meslek Yüksekokulu Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Haner de programda yaptığı konuşmasında şöyle dedi:
“Biliyorsunuz bu hafta Engelliler Haftası. Ama bizim her zaman gönlümüz kardeşlerimizledir. Burada bir arada olmamız çok önemli. Çocuklarımız bizlerle bir arada olduğu vakit mutlular. Bir şeyler paylaşıyorlar. Biz onların talepleri doğrultusunda bir takım hediyeler aldık. Sağolsun öğretmenlerimiz de duyarlı, öğrencilerimiz de aynı şekilde duyarlılığı sağladılar. Maden teknolojisi 1. ve 2. sınıf öğrencileri bu etkinliği sağladılar. Sosyal sorumluluğu aşan bir durum zaten, bizim için çok anlamlı.”
Program, 26 engelli öğrenciye hediye dağıtımının ardından çeşitli etkinliklerle devam etti.