MALATYA (AA) - Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Malatya, Tokat ve Erzincan'da protesto edildi.

Malatya'da İnönü Caddesi'nde toplanan grup, slogan atarak Postane Meydanı'na kadar yürüdü. Çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, Özgecan Aslan'ın fotoğrafı önünde mum yakarak slogan attı.

Malatya Demokratik Kadın Platformu adına açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Sekreteri Özlem Şaş, kadın cinayetlerinin cezasız bırakılmaması için mücadele eden bütün kadınların bu davanın takipçisi olacağını belirterek, "Yeni Özgecan'ların katledilmemesi için herkesi mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Özgecan'ın ailesine, yakınlarına ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz" dedi.

Grup, 5 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

- Tokat

Tokat'ta ise Niksar Yolu Kavşağı'nda toplanan grup, "Özge'ye kalkan eller kırılsın", "Kadın, yaşam, özgürlük" ve "Kadınlar burada, erkekler nerede?" sloganları atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Grup adına konuşan Merve Şahindere, Özgecan Aslan'ın canice öldürülmesinin ilk olmadığını, son da olmayacağını söyledi.

Şahindere, faillerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

- Erzincan 

Erzincan'da ise bazı siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından grup adına basın açıklaması yapan Nuray Aydemir, "Biz bu dünyaya tecavüz edilmek, öldürülmek ya da şiddet görmek için gelmedik, biz kadın olmak için, kadın gibi yaşayabilmek için geldik" dedi.

Özgecan'ı öldürenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Aydemir, "(Özgecan'ın) Tek suçu kadın başına toplu taşıma aracına binmekti, bıçaklandı, yakıldı, cansız bedeni nehre atıldı" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından açılan stantta, bu tür suçları işleyenlerin idamla cezalandırılması için imza kampanyası başlatıldı.