Küçükçekmece’de düzenlenen 5’inci Üniçek Üniversiteler Arası Su Sporları Festivali başladı. Üniversiteli sporcuların yarıştığı festivalde kıyasıya bir mücadele yaşandı.
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Üniçek Üniversiteler Arası Su Sporları Festivali Küçükçekmece Gölü’nde başladı. Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen, 11 üniversite ve 500’den fazla sporcunun katıldığı festivalde sporcular kıyasıya mücadele etti.
Yarışmanın sunuculuğunun ünlü spor spikeri Emre Tilev’in yaptığı yarışmalara Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu start verdi. Kürek çekme, kano ve dragon bot yarışlarının gerçekleştirileceği festival 2 gün sürecek. Festivalin ilk gününde üniversitelerin su sporları takımları yarışırken, 2’nci günün de ise kurumlar ve kulüp takımları kıyasıya mücadele edecek.
ÜNİVERSİTELİ SPORCULAR KIYASIYA MÜCADELE ETTİ
Üniversite öğrencisi Caner Çelik kıyasıya mücadele verdiklerini belirterek, “Koç Üniversitesi adına yarışıyorum. Yaklaşık 20 kişilik bir takımla katıldık yarışmaya. Hava güzel, su da oldukça elverişli yarışma için. Burada gayet güzel yarışmalar yapıyoruz. Az önce yarışmadan çıktım, yarışı 3’üncü bitirdik fakat rakibimizle kıyasıya bir mücadele geçirdik. Bu açıdan her şey oldukça güzel. Buradan önce Galatasaray Kulübü’nde kürek çekiyordum o yüzden alışık olduğum bir parkur” diye konuştu.
Takım arkadaşı Berhan Demirbilek ise, “3 yıldır kürek çekme sporuyla ilgileniyorum. Üniversitede başladım bu spora. Akademi Ligi’nde yarıştım sadece. Takım arkadaşım Caner gibi spor kulübü tecrübem olmadı ama üniversitede öğrenilip yapılabilecek bir spor. Sağlık açısından da çok faydası olduğuna inanıyorum. Denemek isteyen herkese de bu sporu tavsiye ediyorum. Teşekkür ediyorum” dedi.
"GÜZEL BİR YARIŞMA GERÇEKLEŞİYOR"
Furkan Yıldırım, yarışmalara bu yıl 3’üncü kez katıldığını belirterek, “Gebze Teknik Üniversitesi adına katılıyoruz. Bu yıl 3’üncü kez buradayız. 2 Tek ve 8 Tek kategorilerinde yarışıyorum. Yaklaşık 5 yıldır bu sporu yapıyorum. Gebze’den buraya 20 kişilik bir ekiple geldik. Gayet güzel bir yarışma gerçekleşiyor. Su güzel, tekneler güzel, yarışmacı arkadaşlarımız da iyi. Burada çok samimi ve sevecen bir ortam var. Her şey gayet iyi” ifadelerini kullandı.