Konyalı ünlü modacı Zeynep Kartal, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) öğrencileri tarafından hazırlanan Selçuklu ve Osmanlı temalı kıyafet sunuma katıldı.
Bu yıl “Türk İslam Sembolleri” temasıyla açılan geleneksel Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni’ne ünlü modacı Zeynep Kartal katıldı. Kendisi de Konyalı olan ve İngiltere’de yaşayan Kartal, KOMEK öğrencileri tarafından hazırlanan Selçuklu ve Osmanlı temalı kıyafet sunumunu izledi. Programın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kartal, kendisinin de bir Konyalı olduğunu belirterek, KOMEK’teki öğrencilere destek amaçlı geldiğini ifade etti. Yapılan çalışmaları çok beğendiğini dile getiren Kartal, “Öğretmenlerin ve öğrencilerin çok güzel çalışmaları, çok büyük emekleri var. Belediyenin ücretsiz olarak Konya halkı için yapmış olduğu inanılmaz büyük bir imkan. Yabancı dilinden tutun, el işlemelerinden, yetenekten gerçekten Konya için çok güzel bir proje. Sayın Tahir Ayürek’e bu proje için tebrik ve takdirlerimi sunuyorum” dedi.
“ULUSLARARASI PLATFORMLARDA ÜLKEMİ TANITACAK ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUM”
KOMEK öğrencileri tarafından hazırlanan kıyafet sunumunu amatör bulmadığını kaydeden Kartal şöyle devam etti:
“Ben bu sene 6. London Fashion Week’i (Londra Moda Haftası) yapacağım. Burayla ilgili aklımda bir proje var. Öğrencilerin işlerini benim tasarımlarıma işleyerek London Fashion Week’te tanıtalım diye düşündüm. İngiltere’deki ünlüleri giydiriyorum. Lady Gaga, Coleen Rooney benim müşterilerim arasında. Manchester’da yaşadığım için bütün futbol camiası da benim elimde. Bundan 3 yıl önce de İngiltere’de David Beckham ile de bir yardım projesi yapmıştık. Konyalı olduğum için Konya’ya çok önem veriyorum. Konya’nın tanıtımı için hemen hemen her defilemde Konya ile ilgili bir motifi mutlaka kullanırım. 2 Haziran’da İstanbul’da defilem var. İngiltere Konsolosluğunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’yla beraber defilemiz var. Bunun gelirini de gazi ve şehit ailelerine bağışlayacağız. İnşallah amacına ulaşır. 28 Nisan’da da Londra Büyükelçiliği’nde Suriyeli çocuklar için yardım defilesi yapmıştık. Ben elimden geldiğince uluslararası platformlarda ülkemi tanıtacak bir şeyler mutlaka yapmaya çalışıyorum.”