KAYESERİ (AA) - Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından açıklanan 2015-2016 Türkiye üniversiteleri sıralamasında Erciyes Üniversitesi (ERÜ) 12. sırada yer aldı. 

Yayımlanan sonuçlara göre ERÜ, devlet üniversiteleri sıralamasında 12. sırada, tıp fakültesi olan üniversiteler sıralamasında 8. sırada ve tüm üniversiteler sıralamasında 15. sırada yer buldu.

Makale sayısı, atıf sayısı, yayımlanan bilimsel doküman sayısı, doktora öğrenci sayısı ile bu değerlerin öğretim üyesine ve doktora öğrenci sayısına oranına dayalı göstergelerin dikkate alındığı sıralamada ERÜ'nün bilimsel yayın, doküman ve atıf bakımından sıralamaya girdi.

 Kısa bir süre önce de dünyanın en saygın sıralama sistemlerinden olan Times Higher Education (THE) sıralamasında Türkiye üniversiteleri arasında 7. sırada, Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında ise 4. sırada yer alarak önemli bir başarıya imza atan ERÜ, LEIDEN sıralama sistemine göre ise etki kategorisinde Türkiye üniversiteleri arasında yüzde 10'luk kategoride 2. sırada, yüzde 50'lik kategoride ise 3. sırada yer alarak çok önemli bir başarı elde etmişti.