Antalya Korkuteli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fahrettin Kır, ilçedeki süt üreticisinin perişan durumda olduğunu söyleyerek, "Su bile daha pahalı. Süt para etmiyor" dedi.

Korkuteli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fahrettin Kır, Türkiye’de süt üretiminde bir fazlalık olmadığını, süt fazlalığı sorununun ihracat pazarının tamamen tıkanmasından kaynaklandığını söyledi. Süt fabrikalarının peynir stokları ile zorlandığını söyleyen Kır, "Şuan ilçede süt alan fabrikalar, stokları dolu olmasından dolayı üreticinin elindeki sütü almıyor. Bazı köylerde süt alımı ise tamamen durdu" dedi.

Süt fiyatlarına geçtiğimiz günlerde 6 kuruş zam yapıldığını, fiyatın şuanda 1 lira 21 kuruş olduğunu söyleyen Kır, süt hayvanının soya ile beslendiğini ve bu yemin ithal ürün kapsamına girdiğini kaydetti. Kır, "Süt üreticisinin maliyetinin yüzde 70’ini yem oluşturuyor. Dolar artıyor. Bir kilogram süt fiyatına bir kilo yem alamıyoruz. Çiftçi şu an kendi tarlasında işçi haline geldi. Çiftçi üretiyor, vergisini düzenli ödüyor ama sattığı ürün para etmiyor. Çiftçi pazar bulamıyor, aracılar para kazanıyor. Borç batağındaki çiftçi neden üretsin" diye konuştu.