Üsküdar Belediyesi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ortak çalışması sonucu Beylerbeyi Spor Vadisi için protokol anlaşması imzalandı. İmza töreni öncesi eski efsane futbolcuların da içinde yer aldığı Şöhretler Karması ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in takımı gösteri maçı yaptı.
Beylerbeyi Spor Vadisi Projesi için Üsküdar Belediyesi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Beylerbeyi Stadı’nın bulunduğu araziyi 25 yıllığına kiralayan protokolü imzaladı. İçerisinde 6 bin kişilik 2 tane futbol sahası, yürüyüş ve dinlenme alanları ve otoparkın da olacağı dev spor kompleksi 40 dönümlük bir arazi üzerinde olacak. Projenin bitiş tarihi ise 19 Mayıs 2018 olarak Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından duyuruldu.
İmza töreni öncesi gösteri maçı düzenlendi. Alp Yalman, Bülent Korkmaz, Hikmet Karaman, Hami Mandıralı, Büyük Bülent, Şenol Özdemir, Semih Yuvakuran ve Hasan Vezir’den kurulu şöhretler karması takımı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Belediyesi çalışanlarının yer aldığı takıma 2-0 mağlup oldu. Golleri Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen atarken gösterdiği performansla göz doldurdu.
“40 DÖNÜMLÜK ARAZİYİ 25 YILLIĞINA KİRALIYORUZ”
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Spor Vadisi’nin 19 Mayıs 2018 yılında hayata geçeceğini belirtirken, “Bugünün biz Üsküdarlılar için bir başka anlamı daha var. Yıllardır Üsküdar’ın en güzel mahallesi Beylerbeyi’nde Beylerbeyi Stadı’nda hayal ettiğimiz bir spor kompleksi bir stadyum, yürüyüş alanları, dinlenme alanları, otopark alanları yapılacak mı diye hayal ettiğimiz o hayalimize ulaşma günüdür. Kutlu olsun. Bizler Üsküdar Belediyesi olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü ile varmış olduğumuz bir mutabakat gereği üzerinde bulunduğumuz stadyumda dahil yaklaşık 40 dönümlük bir araziyi 25 yıllığına kiralıyoruz. Bu proje elbette ki tüm Üsküdarlıların projesi ama özelde Üsküdarlı gençlerin projesi. Dolayısıyla gençlerimize bu güzel müjdeyi, bu güzel projeyi gençlerin günü olan 19 Mayıs’ta protokol töreniyle duyuralım istedik” şeklinde konuştu.