Üsküdar Kısıklı’da tankların önüne yatarak onları durdurmaya çalıştığı sırada kolundan yaralanan Sabri Ünal, kendi savunma sanayimiz tarafından üretilen silahların halka karşı kullanılması karşısında üzüldüğünü ifade ederek, “Onları durdurmaya çalıştım. Çünkü sivilim, beni ezip geçebileceklerini düşünmedim” dedi.
15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimin ardından çağrılara kulak vererek sokağa çıkan ve Kısıklı’da tankları durdurmak için tankların önüne yatan 34 yaşındaki Bilgisayar Mühendisi Sabri Ünal, yaşadıklarını anlattı. Kolundan yaralandıktan sonra Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Ünal, “En önemli kısmı bence bir insanın tanklarla karşı karşıya gelmesi durumu. Yani ben bunu yaşadım ne planladım. Orada tank olduğundan haberim bile yoktu. Bağlarbaşı’na geldiğimde tankların geldiği söylendi. Elimde 3 tane taş vardı. Onları durdurmaya çalıştım. Taşları atmaya çalıştıktan sonra tankları durur sandım. Çünkü sivilim tanklarla beni ezip geçebileceklerini düşünmedim. İsrail’de ve diğer ülkeler de bile bu yapılmadı” dedi.
“Şehit ve yaralılarımızın yakınlarını merak edin”
Yaşadıkları karşısında soğuk kanlılığını koruyan ve kendisinin hatırını sormak için arayanlara seslenen Ünal, yaşanan olaylar sırasında şehit olan ve yaralananların yakınlarının da merak edilmesi ve aranmasını istedi. Ünal, “Ben yola çıkarken besmelemi çektim, şehadetimi getirdim. Nasipte, kaderde ne varsa deyip yola çıktım. Allah için, vatan için, millet için bu vatanın, milletin kardeşlerimin namusunu korumak için yola çıktım. Sonuçta yapabileceklerimiz ne kadardır bilemeyiz. Çıktığımız yolun sonunda böyle bir rahatsızlığımız oldu. Allah’a şükür devlet tüm kurumları ile ilgileniyor. Çevremizdeki bazı akrabalarımız bizi arayıp kolun nasıl diye soranlar oluyor. Allah’a şükür kolumuzda bir sıkıntı var ama 3-6 ay içerisinde bir sıkıntı kalmayacak. Beni merak ettikleri kadar ne olur 240 tane şehidimiz ve yaralılarımız var, onların ailelerini de merak etsinler. Onları da arayıp sorsunlar, onlara da yardımcı olmaya çalışsınlar” şeklinde konuştu.
“Kendi ürettiğimiz silahlarla vurulmak beni etkiledi”
Milli Savunma Sanayii tarafından üretilen silahların kendi milletine karşı kullanılmasından çok etkilendiğini ifade eden Ünal, ağlamamak için kendini zor tutarken, “Ben şu ana kadar hiçbir darbe yapılan ülkede Afrika’da görüntüleri hariç böyle bir görüntüyü hatırlamıyorum. Benim askerim ezmezi geç benim askerim vatandaşının kılına dokunmaz diye atladım. Ben yola çıktığımızda daha henüz Başbakanımızın bir açıklaması vardı. Benim diğer yaşananlardan haberim yok. Olduktan sonra hayretler içinde kaldım. Savunma sanayimiz tarafından yapılan ATAK helikopteri ile Ankara’da yapılanlar beni çok etkiledi. Biz bu yerli savunmamız için mücadele ederken böyle şeylerin yaşanması beni etkiledi” diye konuştu.
Öte yandan, Sabri Ünal’ın tankların önüne yattığı anın bir vatandaşlar tarafından cep telefonu ile çekilmiş görüntüsü ortaya çıktı. Olay sırasında vatandaşların panik hali ve Sabri Ünal’a yardıma koştukları görülüyor. Sabri Ünal’ın tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2’si yoğun bakımda olmak üzere toplam 10 yaralının tedavisi devam ediyor.
Sabri Ünal, Üsküdar Kısıklı’da tankları durdurmak için önüne yatmıştı. Ünal’ın üzerinden 2 tank geçmişti.