KAYSERİ (AA) - CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca, AK Parti Genel Başkanlığı ile dönemin Kocasinan İlçe Başkanı olan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden hakkında açtığı "usulsüz üyelik davasının" tamamlandığını bildirdi. 

Karaca, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP üyesi olmasına rağmen 2012 yılında bilgisi dışında AK Parti'ye üye yapıldığını öğrendiğini söyledi.

AK Parti'ye üye yapılması dolayısıyla CHP'deki üyeliğin düştüğünü anlatan Karaca, şunları kaydetti:

"Bu nedenle AKP Genel Başkanlığı ve dönemin Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Cahit Özden hakkında 20 bin lira manevi tazminat davası açtık. Gerekçelerimiz doğru ve haklıydı. Kaybolan siyasi itibarımı kazanmak istiyordum. CHP'li olduğumu kanıtlamak ve hakkımdaki bu şüpheleri kaldırmak zorundaydım. Kayseri 8. Asliye Hukuk Mahkemesi, dört duruşma sonunda AKP Genel Başkanlığı ve bugün AKP İl Başkanı olan Hüseyin Cahit Özden'in 3'er bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti. Alacağım bu paranın kuruşuna dokunmadan Soma'daki maden kazasında şehit olan işçilerimizin ailelerinin hesabına yatırmayı düşünüyorum."

Karaca, vatandaşlara Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı internet sitesinden herhangi bir siyasi partiye üye olup olmadıklarını sorgulamaları çağrısında bulundu.