Kayseri'de kamu lojmanlarına yerleştirilen Uygur Türklerinin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi, düzenli bir yaşama kavuşmaları için yardım ve koordinasyon merkezi kuruldu.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri'ye gelen Uygur Türklerine yardım etmek isteyen çok sayıda vatandaş, sivil toplum kuruluşu olduğunu, yardımların sağlıklı bir şekilde ulaştırılabilmesi için çalışma başlattıklarını belirtti.

Melikgazi ilçesinde Maliye Bakanlığına ait Şeker Mahallesi’ndeki lojmanlarda konaklayan misafirlerin acil temel ihtiyaçlarının karşılandığını, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının misafirlerin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini ifade eden Düzgün, hayırsever yapısıyla bilinen Kayseri halkı ile sivil toplum kuruluşlarının misafirlere yardımcı olabilmek amacıyla imkanları ölçüsünde elinden geleni yaptığını vurguladı.

Uygur Türklerine yardım etmek için gayret gösteren herkese teşekkür eden Düzgün, şunları kaydetti:

"Vali Yardımcılarımız başkanlığında kamu kurum ve kuruluşlarımız, Büyükşehir Belediyemiz ve dernek yöneticilerimiz temel ihtiyaçların karşılanması için bu zamana kadar birlikte hareket etti. Aynı duyguda birleşen çok sayıda kişi ve kuruluştan yardım ve destek çağrıları geliyor. Bu nedenle, yardımları tek elden yürütebilmek, ihtiyaç sahibi soydaşlarımıza hızlı ve sağlıklı bir şekilde ulaştırmak amacıyla Melikgazi Kaymakamımız Erkaya Yırık koordinesinde ‘Yardım ve Koordinasyon Merkezi’ kurduk. Bu merkez aracılığıyla ihtiyaç duyulan malzemeler tespit edildi, bundan sonra da gelişmelere göre güncellenecek. Gelen yardımlar hem kayıt altına alınacak hem de düzenli bir dağıtım sistemi ile kimin neye ihtiyacı varsa ona göre ulaştırılmış olacak."

Düzgün, yardımlarda samimiyetin tesisi ve ihtiyaç sahiplerinin rencide olmaması için veren el ile ihtiyaç sahiplerinin karşılaştırılmayacağını, yardımlardan faydalanan kişilerle fotoğraf çekimine izin verilmeyeceğini vurguladı. 

Uygur Türklerine yardım etmek isteyen kişi, kurum ya da sivil toplum kuruluşlarının Melikgazi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (0352) 236 3627 ve 0549 236 3627 numaralı telefonlarını arayarak ya da bizzat başvurarak, yardımlarını ulaştırabileceklerini belirten Düzgün, isteyenlerin yardımlarını Şeker Mahallesindeki Maliye lojmanlarında oluşturulan yardım ve koordinasyon merkezine mesai saatleri içinde teslim edebileceklerini kaydetti.