ADANA (AA) - Adana Valisi Mahmut Demirtaş, uyuşturucuyla mücadelenin toplumun bütün kesimlerince yapılması gereken bir çalışma olduğunu belirtti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, uyuşturucu ile mücadele il koordinasyon kurulu toplantısı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hipokrat Konferans salonunda, Vali Demirtaş, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Tümay ile kamu, kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Demirtaş, toplantıda yaptığı konuşmada, uyuşturucu ile mücadele konusunda planlanan proje ve uygulamaların sahaya en güzel şekilde yansıtılması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin hiçbir yerinde uyuşturucu kullanımını istemediklerini ve bu konuda mücadele edilmesi gerektiğine dikkati çeken Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bu, bir kişi veya kurumun yapabileceği bir iş değil, tüm kurum, kuruluş ve toplumun yapması gereken bir çalışmadır. Uyuşturucu bağımlılığı sadece uyuşturucuyu kullanan vatandaşa zarar vermiyor, toplumun bütün kesimleri ciddi anlamda zarar görüyor. Onun için bu mücadeleyi topyekun yapmamız gerekiyor. Buraya gelmeden önce narkotimlerin gerçekten güzel bir çalışması olduğunu duymuştum. Emniyet Müdürümüzle bu konunun üzerinde önemle duracağız. Gördüğüm kadarıyla mücadelenin en yoğun olduğu yer narkotim. Tabi bu bilimsel ve lokasyon çalışmaları da çok önemli. Bu kapsamda özellikle üniversitemize çok teşekkür ediyorum. Üniversitenin böyle toplumu ilgilendiren toplumsal bir konu içerisinde olması, ilgilenilmesi ve çözüm önerileri getirmesi hastalığı teşhis etmesi çok güzel bir olay."

Demirtaş, uyuşturucu ile mücadelede başarının yakalanması ve sürdürülebilmesinde uyuşturucu illetinden kurtarılan gençlere sahip çıkmanın önemli olduğunu aktararak, "Genci kurtarıyorsunuz uyuşturucudan sonra bir bakıyorsunuz ki tekrar uyuşturucu kullanmaya başlamış. Dolayısıyla bu konuda başarıyı yakalamamız için, gençlerimize iş sahaları açmamız ve takiplerini yapmamız lazım. Toplumun bu gençleri kucaklaması lazım. Tabii ki en önemli önceliğimiz, uyuşturucuya ulaşılabilirliği engellemek. Uyuşturucu ile mücadelede, toplumun tüm katmanları olarak elimizden gelen tüm gayreti göstermeliyiz." ifadelerini kullandı.

Toplantıda, uyuşturucu ile mücadele il koordinasyon kurulundan sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı Hastanesi Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Şube Müdürü Dr. Saadet Önal, Çukurova Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu ve İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürü Osman Karip sunum yaptı.