11 yaşında uyuşturucu kullanmaya başlayan 16 yaşındaki genç, sürekli bir tedavi görerek bağımlılığından kurtulmak için yardım istedi. Uyuşturucu yüzünden ölen arkadaşları gibi olmak istemediğini belirten genç, "Temiz bir hayat istiyorum" dedi.
İzmir Karabağlar’da yaşayan 16 yaşındaki S.Ç., 11 yaşında arkadaş ortamında "Bir kereden bir şey olmaz" denilerek uyuşturucuya başladı. Uyuşturucu krizine girdiği zaman ailesinden zorla para istediğini, vermedikleri zaman evdeki camları kırdığını söyleyen çaresiz genç, sürekli bir tedavi için yardım çağrısında bulundu.

"Ailemden zorla para alıyorum"
11 yaşındayken okuldan kaçıp uyuşturucu içtiğini ifade eden S.Ç., yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:
"Uyuşturucuya arkadaş ortamında başladım. ’Bir kereden bir şey olmaz’ dediler. İçince devamı geldi. Okuldan kaçıp uyuşturucu kullanıyorduk. Dört yıldır içiyorum. Bazen kısa süreli çalışıp kazandığım parayla uyuşturucu alıyorum. Bazen ailemden zorla alıyorum. Babamın cebinde para kalmadı. Para vermedikleri zaman evdeki camları kırıyorum, krize giriyorum. Evdekilerin telefonunu çalıp satıyorum. Psikolojim iyice bozuldu. Kurtulmak istiyorum. Evdekilerle her zaman kavga ediyoruz. İçmeyince uyuyamıyorum. Gecenin yarısı ailemi uyandırıyorum, para istiyorum. Bir keresinde ağabeyime bıçak çektim. Ailem korkudan evdeki bıçakları saklıyor."

"Kendimizi ölüme götürüyoruz"
Temiz bir hayat hayali kuran S.Ç., "Hayalim düzgün bir yolda yürümek. Temiz bir hayat istiyorum. Beni bu illetten kurtarın. Dışarıda güzel bir hayat var ama biz kendimizi ölüme götürüyoruz. Kendimi yorgun hissediyorum. Çalışasım yok, okula gitmiyorum. Tedavi olup okuluma devam etmek istiyorum. İleride de evlenmek, çoluk çocuğa karışmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Arkadaşım iki hafta önce uyuşturucudan öldü"
Arkadaşlarının yarısının cezaevinde olduğunu dile getiren S.Ç., "Daha iki hafta önce arkadaşım uyuşturucudan öldü. O da kurtulmak istiyordu. Ben onun gibi ölmekten korkuyorum. Bir an önce güzel bir hayata yürümek istiyorum. Kimse ’bir kereden bir şey olmaz’ diye uyuşturucu içmesin. Bir kere içtim, bağımlı oldum" dedi.

"Allah düşmanınım başına vermesin"
Oğlunun kurtulması için tedavi isteyen gözü yaşlı anne H.Ç. de "Bir anne çocuğunun iyi bir hayat yaşamasını ister. O gözlerimin önünde eridikçe benim de ciğerim eriyor. Ben bir anneyim. Çocuğum ellerimin arasında kayıp gidiyor. Sokakta madde bağımlısı birini görsem iki elim kanda olsa bile su veriyorum, düştüyse yerden kaldırıyorum. Bütün evlatlar kurtulsun. Bu durum çok zor. Allah düşmanınım başına vermesin. İçtikten sonra pişman oluyor ve özür diliyor. Krize girince bambaşka biri oluyor. Oğlumu tanıyamıyorum. Ben evladımın sağlığını istiyorum, başka bir şey istemiyorum" diye konuştu.
Oğlunun gözleri önünde ölüme gittiğini ifade eden baba M.Ç. ise "Oğlum sabaha karşı kaldırıyor, para istiyor. Vermediğimde camları kırıyor. Allah rızası için yardım edin. Çocuğum gözümün önünde eriyor. Çaresiz kaldık. Ne yapacağımızı şaşırdık" şeklinde konuştu.