Bursa’da bisikletle tabiatı keşfe çıkan lise öğrencileri vadide mahsur kaldı. Ateş yakarak dumanla yerlerini belli eden öğrencileri itfaiye ve arama kurtarma ekipleri kurtardı.
Edinilen bilgiye göre, Öztimur Lisesi öğrencisi Muhammet Sağlam (16) ile Mehmet Nezir Gencer Ortaokulu öğrencisi 16 yaşındaki Batuhan Yıldırım, hafta sonu tatilini doğada geçirmek istedi. Emek Mahallesi’ndeki evlerinden bisikletleriyle yola çıkan öğrenciler, Doburcu’da Kent Ormanı civarına gitti. Derede balık avlayan gençler, daha sonra Uludağ ormanlarına girdi. Ormanı keşfetmek isteyen maceracı gençler, bir kilometre gittikten sonra, Doburca ile Kent Ormanı arasındaki vadide mahsur kaldı. Yaklaşık 10 metrelik vadiden kendi imkanlarıyla çıkamayan gençler, itfaiyeyi arayıp yardım istedi. Hemen bölgeye itfaiye, AFAD, NAK ve polis ekipleri sevk edildi.
Telefonla irtibat kurulan gençler, ekiplerin işini kolaylaştırmak için ateş yakarak dumanla yerlerini belli etmeye çalıştı. Ekipler, vadide yaklaşık 3 kilometre yürüyerek, öğrencileri buldu. Batuhan Yıldırım ile Muhammet Sağlam, halat bağlanarak yukarı çekildi.
Kendilerini kurtaran ekiplere teşekkür eden gençler, “İnternet kafede bilgisayar başında vakit geçirmek yerine macerayı seviyoruz. Tekrar geleceğiz” dedi.