Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş’ın eşi Sevil Aktaş, Çankırı Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinden istifa etti.

Seval Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yaşanan olaydan sonra 2 gündür hangi kararımın en doğru karar olacağını düşünüyordum. Kalmam mı devletimin itibari açısından daha doğru olur, gitmem mi? diye düşünüyordum. Görevimde kalmam hiçbir açıdan avantaj değildi. 15 senedir idarecilik yapan biri olarak tekrar okulda görev alsam performansım düşerdi. Devletimizin, hükümetimizin itibarı, milletimizin huzuru için böyle bir karar aldım. Okulda huzursuzluk olmaması için, ben böyle bir şey yaşanmasın diye bir okulun huzurunu düşünürken tüm milletimizin huzurunu kaçıracak değilim" diye konuştu.

Aktaş, “Bunu samimiyetle söylüyorum. Biz devletimiz için canımızı ortaya koymuş insanlarız. Vatanımız, devletimiz milletimiz sağ olsun, bir Seval Aktaş kurban olsun. Benim zihniyetim her zaman böyledir, böyle düşünürüm. Şu anda kimsenin istemediği bir görev olan özel büroda görevlendirildim. Özel büroda tercih edilmeyen bir görev var. Makam sevdalısı olsam bakanlıklarda görev alırdım. Ben sadece hizmet etmek istedim. Hakkımızda hayırlısı olsun, devletimiz, hükümetimiz, milletimiz zarar görmesin. Yeter ki bunlar olmasın, yaşanmasın. Keşke benim adımdan dolayı hükümetimize bir zarar gelmemiş olsa çok daha iyi olurdu. Ben kimim ki ben kendimi hiç önemli bir noktaya koymuyorum. Ülkemin çıkarları varken ben en son haber olması gereken kişiyim. Türkiye’nin gündemini ben niye meşgul edeyim ben kimim yani" şeklinde konuştu.

25 yıllık görev süresi olduğunu aktaran Aktaş, emeklilik için 2 yıl daha beklemesi gerektiğini ancak henüz tam karar vermediğini ifade etti.