Kilis’e atanan Vali İsmail Çataklı, roketli saldırıların hedefi olan kentte görevine başladı.
Kilis’e Suriye’den ateşlenen roketlerin isabet etmesi sonucu 21 kişi hayatını kaybederken, 87 kişi ise yaralanmıştı. Bu süreçte söylemleri nedeniyle sosyal paylaşım siteleri ile bazı ulusal gazetelerin hedefi olan Vali Süleyman Tapsız’ın Karaman’a atanmasından sonra yerine İsmail Çataklı atandı. Kilis Valisi İsmail Çataklı, kente gelerek göreve başladı. Valilik gidişinde daire amir ve müdürleri tarafından karşılanan Vali Çataklı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kilis Valiliği gibi önemli bir görevi üstlenmenin onurunu yaşadığını ifade ederek, “Aynı zamanda bunun büyük bir sorumluluk olduğunu farkındayım. Milletimiz bizi büyük fedakarlıklarla yetiştirdi. Bizi bugünlere getirdi. Aziz millete ve vatana borcumuzu ödeyebilmek için gecemizi gündüzümüze katarak, büyük bir gayret sarf edeceğiz. Bu borcumuzu ödeme fırsatı seze tanıdığı içinde Rabbime ham ediyorum. Bilinmesini isterim ki görev yapacağım süre boyunca ‘Kenar-ı Dicle’de bir kurt aşırsa bir koyunu, gelir de Adl-i İlahi sorar Ömer’den onu’ anlayışını destur edineceğim. Rabbimin verdiği bu imkanı onun ve aziz milletimin rızasında değerlendirmeye çalışacağım. Bu yolda bütün arkadaşlarımla gayret sarf ederken birlikte, bütün kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarıyla da yakın bir iş birliği ve dayanışma içerisinde olacağım” dedi.
Bugün Kilis’in il oluşunun 21. yıl dönümü olduğunu anımsatan Vali Çataklı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Göreve başlamamın bugüne gelmesi güzel bir tesadüf olarak görüyorum. Yine bugün Ramazan’ın ilk günü bir ensar şehir olan Kilis’te, Ramazan’ın ilk gününde göreve başlamanın çok ayrı bir değeri önemli olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle bütün hemşerilerimizin ve sizlerin Ramazan’ını tebrik ediyorum. Ramazan’ın başta Suriye olmak üzere bölgemizde yaşanan sıkıntıların, acıların, dramların sona ermesine bir vesile olmasını Rabbimden diliyorum. İlimizde son dönemde meydana gelen terör hadiselerinde hayatını kaybedenler başta olmak üzere bütün şehitlere Allah’tan rahmet diliyor. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun, mahcup etmesin, utandıracak işler yaptırmasın, bize güvenenlerin güvenini boşa çıkarmasın diyorum. Nasıl bugün büyük bir heyecanla bu görevi üstlendiysek görev süremiz dolduğunda , buradan ayrılırken de anı heyecanla alın akıyla yüz akıyla buradan ayrılmayı nasip etsin diyorum” diye konuştu.
İsmail Çataklı, Kilis’e atanan 9. Vali olarak görevine başladı.
İSMAİL ÇATAKLI
1974 yılında Çankırı-Yapraklı’da doğdu. Yukarıöz İlkokulu, Çankırı Atatürk İlköğretim Okulu ve Çankırı İmam Hatip Lisesini bitirdi. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi-Siyaset Bilimi Anabilim Dalında “Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı Açısından Belediyelerin Durumu” konulu teziyle yüksek lisansını tamamladı. 1996 yılında Çankırı Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. 1997 yılında 8 ay süreyle dil eğitimi ve inceleme araştırma yapmak üzere İngiltere’de bulundu. Afyon-Çobanlar Kaymakam Vekili (1998), sırasıyla Nevşehir-Acıgöl (2000-2001), Bingöl-Kiğı (2001-2003), Diyarbakır-Çermik (2003-2005) ve Sivas - Şarkışla (2005-2009) Kaymakamı olarak görev yaptı. 2009 yılında Mülkiye Müfettişi, 2010 yılında Mülkiye Başmüfettişi oldu. 2012 yılında (6) ay süreyle “Şiddete Uğrayan Kadınlar ve Tehdit Altındaki Kişilerin Can Güvenliğinin Sağlanması” konusunda araştırmalarda bulunmak üzere ABD’de bulundu. 2013 yılında TBMM’nde Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Amacıyla Kurulan Araştırma Komisyonu’nda 6 ay süreyle uzman olarak görev yaptı. İsmail Çataklı, 27.02.2014 tarihinden bu yana Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Evli ve 2 çocuk babası İsmail Çataklı İngilizce biliyor.