Giresun Valisi Hasan Karahan, MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısının ardından çıkan Olağan Üstü Hal (OHAL) kararını değerlendirerek ‘Bundan sonra OHAL şartlarının gereği neyse o olacak” dedi.
Vali Hasan Karahan, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Giresun Atatürk meydanında nöbet tutan vatandaşlara destek olmak için meydanda vatandaşlarla buluştu.
Vali Karahan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı konuşmayı da yine vatandaşlar ile birlikte izledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasanın 120. maddesi uyarınca üç ay süreyle OHAL ilan edilmesini açıklamasından sonra Vali Karahan’ın değerlendirmede bulunarak, OHAL’in halkın günlük hayatını etkilemeyeceğini söyledi.
Yaptığı değerlendirmesinin devamında Vali Karahan, “ Bugün Sayın Cumhurbaşkanı’nın Başkanlığında hem Milli Güvenlik Kurulu hem de Bakanlar Kuru toplandı ve az önce açıklandı üç ay süreyle de bütün yurtta OHAL ilan edildi. Bundan sonra OHAL şartlarının gereği neyse o olacak. Aslında halkımızın günlük hayatının aksamasıyla yada halkın günlük hayatı zorlaştırması yok. Ancak bir takım idari kolaylıklar, idari uygulamalarda bir takım pratik yöntemler olacak. Bizde kanunun bize gösterdiği verdiği yetkileri milletimizin hizmetine ve hayrına en iyi şekilde kullanma mücadelesini vereceğiz” ifadelerini kullandı.
“Bildiğiniz gibi 15 Temmuz’dan buyana da ilimizde milli iradenin yanında ciddi bir saf tutma ve milli iradeyi sahiplenme yaşadık” diyen Karahan, “Giresunlu hemşehrilerimize bu işte sonuna kadar varlardı ve şuana kadarda nöbeti hiç aksatmadılar. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz. Her zaman halkımızın dediği olacak Allah’ın izniyle milli iradenin emrindeyiz, hükumetimizin, devletimizin hizmetindeyiz” diye konuştu.
Vali Hasan Karahan’a vatandaşların nöbetine desteği sırasında Giresun İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Giresun Alay Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel ve Ak Parti İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü de eşlik etti.