Ağrı Valisi Musa Işın, darbe girişimi ile ilgili Valilik önünde vatandaşlara seslendi.
Demokrasinin yeniden kazanıldığını ifade eden Vali Işın, “Bu gece demokrasi yeniden kazanmıştır. Biraz önce özel kuvvetler komutanı televizyonda açıkça bu soysuzlar Türk Silahlı Kuvvetlerinden değildir dedi. Bunlar zannettiler ki değerli kardeşlerim bunlar sizleri hesaba katmadılar. Bunlar zannettiler ki 1960’da,1980’de nasıl darbe yaptılarsa biz yine yaparız bu halk kuzu kuzu evinde oturur. Bu halk kuzu olmadı kurt oldu. Allah’ın izniyle kurtlar sabah onları paramparça edecek. Bu halk aslandır kükredim mi kimse önünde duramaz” dedi.
“Bu ülke bu millet yeniden şahlandı”
Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını ifade eden Vali Işın, “Allah’ın izniyle sabaha kadar kalmayacak, 1-2 saat içinde bu hainlerin hepsi toplanacaktır. Şuanda Ankara ve İstanbul’da toplandılar. Allah’ın izniyle Türkiye eski Türkiye değil. Halk artık eski halk değil. Bizler yöneticiler, eski yöneticiler değiliz. PKK’ya boğun eğmediğimiz gibi paralelcilere de eğmeyeceğiz. Bu halk, bu ülke, bu millet bu gece yeniden şahlanmıştır” dedi.
Vali Musa Işın’ın konuşmasının ardından Valilik binası önüne gelen vatandaşlara yönelik Yurt-Ay Der, İnsanı Hareket Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, İmam Hatip Mezunları Derneği, Mazlum Der, Hüda Par Ağrı İl Başkanlığı başta olmak üzere birçok Sivil Toplum Kuruluşu birlik çağrısında bulundular.
Ayrıca valilik önünde sabaha kadar bekleyecek olan vatandaşlara kek ve su dağıtımı yapıldı.