Ağrı’da demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlar, Ağrı Valiliği önünde toplandı. Toplanan kalabalık halka hitap eden Vali Musa Işın, “Amerika’daki kuklayı getirsinler, boynuna tasma taksınlar, memleketin sokaklarında dolaştırsınlar. Bu millet o haine tükürükleriyle cevap versin” dedi.
15 Temmuz gecesi Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan darbe girişimi sonrası vatandaşlar sokaklara çıkarak demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyor. Darbe girişiminin 3’üncü gününde de ellerinde bayraklarla Ağrı Valiliği önüne gelen vatandaşlar demokrasi nöbetine devam ediyor.
"Menderes’i astınız, Özal’ı zehirlediniz, Erdoğan’ı size yedirmeyeceğiz"
Bu meselesinin parti meselesi olmadığını, vatan meselesi olduğunu ifade eden Vali Musa Işın, “Ölümü göze almayanlar zafere ulaşamaz. Biz o gün hepimiz ölümü göze alarak buraya geldik. Çünkü daha önce biz bu darbeci zihniyeti maalesef birkaç kere gördük. Bu ülkenin çok değerli, kahraman bir başbakanını 1960 darbesiyle idama götürdüler. Ne dedik, 13 yıldır Türkiye’de istikrar var Allah’a şükür sizler iyi idare ediliyorsunuz. Sizler iyi idare ediliyorsunuz. Ebetteki eksiklerimiz vardır, zaten devlet de eksikleri tamamlamak için daima vardır. Bu millet ’Menderes’i astınız, Özal’ı zehirlediniz, Erdoğan’ı size yedirmeyeceğiz’ dedi. Bakın değerli kardeşlerim bu parti meselesi değildir, bu vatan meselesidir. Bu bağımsızlık meselesidir, bu insanca yaşama meselesidir, bu onurumuzu ve şerefimizi koruma meselesidir. Bu istiklalimizi koruma meselesidir, bu dinimizi imanımızı koruma meselesidir. Sizler kadınıyla, yaşlısıyla, çocuğuyla 3 gündür ayaktasınız, Allah sizleri var etsin. Sizin mükafatınızı ancak Allah verebilir” şeklinde konuştu.
Vatandaşların ’idam isteriz’ sloganları üzerine ilginç bir teklifi olduğunu söyleyen Ağrı Valisi Musa Işın, “Bence Amerika’daki kuklayı getirsinler, boynuna tasma taksınlar memleketin sokaklarında dolaştırsınlar. Bu millet o haine tükürükleriyle cevap versin. Emin olun ki sokaklarda süründürülerek, bu halkın onun yüzüne tükürmesinden daha ağır bir ceza olamaz. Tükürükleriniz yeter ona tükürükleriniz. O her türlü ihaneti bu ülkeye yaptı” dedi.