İstanbul Valisi Vasip Şahin, darbe teşebbüsü bilgisini alır almaz Boğaziçi Köprüsü’ne gittiğini belirterek, “Valiliğe işgal için gelen asker elbisesi içerisindeki hainler bir müddet işgal eylemi yapmaya çalışmışsalar da vatandaşımızın yoğun tepkisiyle karşılaşınca oradan ayrılmak zorunda kaldılar” dedi.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, darbe girişiminde yaralanan ve Bağcılar’da bulunan Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde tedavi gören asker, polis ve vatandaşları ziyaret etti. Vali Şahin ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yaparak yaralıların durumunun iyi olduğunu söyledi. Vatandaşların darbe girişimi sırasında gösterdiği olağanüstü destekten dolayı teşekkür ederek, meydanlarda olmaları yönünde çağrı yaptı. Vali Şahin, “Biraz önce buradaki yaralılarımızı ziyaret ettim. Burada bir askerimiz, 3 polisimiz ve 2 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor. Yoğun bakımda olanlar var. Yoğun bakımdan çıkarılan tedavisi devam eden 2 polisimiz var, durumları çok iyi. 15 Temmuz gecesi ülkemizin bütünlüğüne, huzuruna yönelik bir ihanet gerçekleşmiştir. Vatandaşımızın büyük desteği, gayreti ve emniyet personelimizin büyük fedakarlığı ile ve anmadan geçemeyeceğim 1. ordumuzun büyük dikkat ve gayretiyle İstanbul’da bu olayların üstesinden gelindi. Devlet her şeye hakim. O gün yaralanan vatandaşlarımızın tedavileri devam etmekte” dedi.
“Meydanlarda olmaya devam edin”
Vali Şahin, vatandaşlara meydanlarda olmaya devam etmeleri yönünde çağrıda bulunarak, “Bizler bu memleketin, bu devletin daha huzurlu yaşama mücadelesine yılmadan devam edeceğiz. Vatandaşlarıma şunu özellikle söylüyorum. Bizler bu ülkenin selameti, huzuru noktasında er zaman vatandaşımız yanımızda göreceğimizi inanıyoruz. Bu süreçte verdikleri büyük destek için teşekkür ediyoruz. Meydanlarda olmaya devam etsinler. Bir istirhamım var. Yeni bir suç oluşturmadan, başkasının haklarını ihlal etmeden, kendi ya da başkasının can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmeden onurluca desteklerini meydanlarda göstermeye devam etsinler” diye konuştu.
Darbe teşebbüsü bilgisini alır almaz Boğaziçi Köprüsü’ne gittiğini kaydeden Şahin, “Olay olur olmaz Boğaziçi Köprüsü’ne gittik. Orada 1. Ordu Komutanı ve emniyet müdürümüzle olaylara müdahale etmeye başladık. Valiye işgal için gelen asker elbisesi içerisindeki hainler bir müddet işgal eylemi yapmaya çalışmışsalar da vatandaşımızın yoğun tepkisiyle karşılaşınca oradan ayrılmak zorunda kaldılar. Oradaki personelimiz de ellerindeki imkanlarla direnmişlerdir” ifadesi kullanıldı.
Vali Şahin, “Devlet olarak, güvenlik güçleri olarak biz İstanbul’a hakimiz. Biz bir şey olacağıma ihtimal vermiyoruz. Terör faaliyetlerine destek verdiği düşünülen kişilerle ilgili işlemler devam edecek” dedi.