Gaziantep de darbe girişimi sonrası camiden ve sosyal medya üzerinden gün boyu yapılan anonslarla demokrasi meydanına toplanan Gaziantepliler sloganlar atarak darbecileri protesto etti.
Demokrasi Meydanı’nda kurulan platform da Büyükşehir belediyesine ait bando takımı eşliğinde İstiklal Marşı okunup ardında Kur’an Tilaveti ile program başladı.Meydanda toplanan kalabalığa Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak birlikte seslenerek, birlik beraberlik çağrısı yaptı.
Meydanda kalabalığa seslenen Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, "Kıymetli kardeşlerim 15 Temmuz gecesi siz Gazi şehirliler tarih yazdınız. Demokrasinin bayramını yaşattınız. Sizler bu duruşunuzla parlamentonuza, ülkenize imanınıza sahip çıktınız. Bu şehirde Valiniz , tugayımız, jandarma, emniyet Belediye Başkanı ancak sizin hizmetinizdedir. Dün gece Mehmetçik kışlasında durdu. Gaziantep’te gücünü bu meydandan, bu milletten almayan asker, savcı ve kamu görevlisi 56 kişiyi devletimiz emniyetimiz yargımız gözlem altına almıştır, yargılayacaktır" dedi.
İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak ise "Yıllarca mücadele ettiğimiz terör belasının dün gece yine bir saldırısına maruz kaldık. Ama çok şükür bastırıldı. Terörle mücadelemiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Gaziantep halkının darbelere karşı dik durduğuna vurgu yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise ’’Adnan Menderes arkasına baktığı zaman kimse yoktu,ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında halk var. Menderes’in hesabına da bu yapılan darbe girişiminin hesabını da biz soracağız. Bu halk, Fransız askerlerine nasıl dur dedi ise FETO’nun askerlerine de aynı şekilde dur dedi’’ şeklinde konuştu.
Demokrasi Meydan’ında gerçekleşen programa Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Jandarma Komutanı Şeref Çakmak, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ve yüzlerce Gaziantepli vatandaş katıldı.
Öte yandan, platformun önünde yığılmalar izdihama neden oldu. Fenalaşan bazı vatandaşlara ise meydanda hazır bekletilen ambulanslarda sağlık ekipleri müdahale etti.