Trabzon Valisi Yücel Yavuz, geçtiğimiz Cuma günü Başbakan Binali Yıldırım’ın Trabzon’da Atatürk Alanı’nda otobüsün üzerinde halka seslenmesi sırasında kendisinin de otobüsün üzerinde yer almasıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun basında yer alan “İstifa etsin” şeklindeki çağrısına cevap verdi.
Vali Yavuz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada” AK Parti’nin organize ettiği bir organizasyon değildi. Tamamen valiliğimizin ve başbakanlığın bilgisi dahilinde organize edilen halka hitap proğramıydı” dedi.
Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Başkan Yusuf Turgut ve Yönetim Kurulu’na "hayırlı olsun" temennisinde bulundu.
Başkan Yusuf Turgut, Vali Yücel Yavuz’un kendilerini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Vali Yavuz da Trabzon basınının önemine vurgu yaptı.
Gazetecilerin, Başbakan Binali Yıldırım’ın Trabzon’da otobüsün üzerinde halka seslenmesi sırasında kendisinin otobüsün üzerinde yer almasıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İstifa etsin” çağrısını hatırlatması üzerine Vali Yavuz, “Geçtiğimiz Cuma günü Başbakanlığımızın öngörüsü ve proğramı dahilinde Trabzon ve Rize ilinde Başbakanımız ve Bakanlarımızın yapacakları bir proğram çalışması yapıldı. Tamamı Başbakanlığımızın resmi olarak ilan ettiği ve uygulamaya koyulduğu bir proğram. Gülbaharhatun camiinde Cuma namazı kılındı, sonrasında ilan edildiği şekliyle meydanda halka hitap edilecek şekilde proğramımızda lanse edilmiş idi. Açıkçası haberi okumadım da görmedim sayın Genel Başkanın o çağrısını. Otobüs başbakanlığımızın resmi otobüsüdür. Proğram Başbakanlığımızın resmi programıdır. Halka hitap konusu Başbakanımızın, bakanlarımızın yaptığı resmi olarak yapılan ve fiilen uygulamaya koyulan halka hitaptır. Siyasi anlamda hiçbir faaliyet planması yoktur. İl İdaresi Kanunu vardır o kanunun 9. maddesi okunursa orada valiliklerin pozisyonu tanımlanır. Derki vali ilde devletin ve hükümetin mümessilidir. Her bir bakanın ayrı ayrı siyasi ve idari mesuli ve sorumlusu yürütme vasıtasıdır. Yani sayın Başbakanımız başta olmak üzere her bir bakanımızın ben Trabzon’daki temsilcisiyim. Hem idari hem de siyasi temsilcisiyim. Başbakanımızla birlikte sayın bakanımız Süleyman Soylu ve 5 bakanımız daha var başbakanlık otobüsünde. Sayın Başbakanımız Trabzon’a hitap ediyor. Orada bizim vali olarak bulunmamız kanunen gerekiyor. Bilemiyorum bunun neresinde bir yanlışlık vardır. ’Sayın Kemal Kılıçdaroğlu beyefendi yanlış bilgilendirilmiştir’ diye düşünmemiz lazım, başka da diyeceğim bir şey yok. Yanlış olan nedir ben açıkçası bilemiyorum. Otobüste başbakanlığın otobüsüydü AK Parti Genel merkezine ait otobüs değildi. AK Partinin organize ettiği bir organizasyon değildi. Tamamen valiliğimizin ve başbakanlığın bilgisi dahilinde organize edilen halka hitap proğramıydı" diye konuştu.
Maçka’daki terör olayı
Maçka’daki 19 Temmuz 2016 günü 3 polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili olarak bölgede çalışmaların sürdüğünü kaydeden Vali Yavuz, “19 Temmuz’daki hadisede 3 polisimizi şehit verdik. 15 Temmuz darbe girişimi, 4 gün sonra o hain saldırı. Hem bölücü terör hem bu gizli bütün sinir uçlarına yerleşmiş Fetullahçı terör dediğimiz olay ve diğer tüm faktörler üst üste geldiğinde ülke olarak büyük bir mücadele içerisindeyiz. Karadeniz’e özel Karadeniz açılım grubu dediğimiz yaz aylarında boy gösteren terör örgütünün birkaç grup şeklinde çok sayıda örgüt mensubunun bölgeye sızması ve o manada yayılma politikası izlemesi olayını yaşadık. Başta jandarma teşkilatımız olmak üzere Karadeniz genelinde durum tamamen kontrol altına alınmış durumda. Kış üslenmesini yapmamalarını teminen erzak temini etmemelerini teminen alınan tedbirler başta olmak üzere hem sahada hem de genel anlamda bölgede çok etkili faaliyetler yürütülüyor. Şu anda bölgemizde yerelde halkımızın çok büyük desteği ile birlikte hem operasyonlar devam ediyor hem de hadisenin kontrol altında tutulmasıyla ilgili çalışmalar başarı ile yürütülüyor. Karadeniz bölgesinde Trabzon’umuzda özellikle Maçka’daki olayı gerçekleştirenlerle ilgili çalışmalar o günden itibaren başlatılmıştır devam ediyor” şeklinde konuştu.