Muş Valisi Seddar Yavuz, terör örgütü PKK’nın dağ kadrosu ve şehir yapılanmalarına yönelik operasyonların devam ettiğini söyledi. Vali Yavuz, Varto Belediye Başkanı’nın ‘terör örgütü üyesi olmak’ suçundan tutuklandığını belirtti.
Öğretmenevinde düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü anma programının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vali Seddar Yavuz, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların devam ettiğini belirtti. Varto Belediye Başkanı Sabite Ekinci’nin tutuklanmasına değinen Vali Yavuz, "Bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik ilimizde yoğun çalışmalar devam ediyor. Terör örgütünün gerek dağ kadrosuna, gerekse şehir yapılanmalarına ve legal görünümlü illegal yapılanmalarına faaliyetlerimiz kapsamında Varto Belediye Başkanı hakkında, terör örgütü üyesi olmak, ayrıca usulsüzlük ve yolsuzluk sebebiyle Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatıyla soruşturma başlatılmış olup gözaltına alınmıştır. Daha sonra mahkemece de terör örgütü üyesi olmaktan tutuklanmıştır" dedi.
Güvenlik konusunun devletin asli görevleri arasında olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, "İlimizde güvenliği sağlaması, vatandaşımızın can ve mal güvenliği sağlanması noktasında gayretlerimiz devam ediyor. Biz 7 gün 24 saat ilimizde huzuru sağlamak üzere, devletin asli görevi olan, güvenlik hizmetini vermeye çalışıyoruz. Bu konuda yoğun çaba ve gayretlerimiz devam ediyor. Devletimizin ve hükümetimizin talimatları doğrultusunda, devlet olmanın gereği olan faaliyeti yürütüyoruz. Bu konuda en ufak bir geri adım söz konusu değil. Ayrıca Varto’da da başta bombalama ve diğer eylemler olmak üzere bir çok eylemin faallerine yönelik olarak da 11 gözaltı oldu ve bunların 7’si tutuklanmıştır. Bu faaliyetlerimiz devam edecek" diye konuştu.
Vali Yavuz, Varto Belediyesi’ne kayyum atanacağı sorusu üzerine, konunun İçişleri Bakanlığına iletildiğini belirterek, "Varto Belediyesiyle ilgili İçişleri Bakanlığımıza tutuklanması vesilesiyle görevden uzaklaştırılması teklifinde bulunduk. Konu İçişleri Bakanlığımıza iletilmiştir. Bakanlığımız, bu konuda değerlendirmesini yapacaktır" dedi.