Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Suriye sınırındaki Gaziantep’in Karkamış ilçesinde vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. Vali Yerlikaya iftardan sonra ise ilçedeki mülteci kampına giderek incelemede bulundu.
Vali Ali Yerlikaya, İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Karkamış ilçesinde kaymakamlık tarafından organize edilen iftar yemeğine katıldı. İftarda, Vali Yerlikaya, Emniyet Müdürü Gülveren’in yanı sıra Kaymakam Yusuf Osman Diktaş ve Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, mahalle muhtarları, vatandaşlar ve davetliler de yer aldı.
İlçeye gelişinde Kaymakam Yusuf Osman Diktaş ve Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan tarafından karşılanan Vali Yerlikaya katılımcılara hitaben yaptığı konuşmasında, “Huzur ortamı gelsin, akan kan dursun, tüm kardeşlerimizin, tüm Suriyelileri kucaklayan sadece insan oldukları için onların hak ve hürriyetlerini emanet olarak gören bir devlet idaresi gelsin diye dua ediyoruz. 350 bin kardeşimiz gazi şehrimizde muhacir olarak yaşıyor. 5 yıl oldu tam. 5 yıldır bize ensar olmayı, onlar da muhacir olmayla imtihan ediliyoruz. Şehrimizde Karkamış’ımızda, sokaklarımızda, bize emanet olan muhacirlerimizle beraber, huzurlu, sağlık ve afiyetle yaşamayı temenni ediyoruz” dedi.
İlçe müftüsünün duaları eşliğinde açılan iftar programı, mahalle muhtarlarının Vali Yerlikaya’ya dilek ve temennilerini iletmeleriyle sona erdi.
MÜLTECİ KAMPINI DA ZİYARET ETTİ
Vali Ali Yerlikaya iftar sonrasında ise Karkamış ilçesinde bulunan Geçici Barınma Merkezi’nde kalan Suriyelilerle bir araya geldi. Barınma Merkezinde inceleme yapan Vali Yerlikaya, sunulan hizmetler konusunda yetkililerden bilgiler aldı. Suriyeli misafirler ve mahalle sorumlularının talep ve dileklerini dinleyen Vali Yerlikaya, Suriyeli Hindevi ailesini çadırlarında ziyaret etti. Vali Yerlikaya, burada çocuklarla bir süre sohbet ederek, tedavi ihtiyacı bulunan Muhammet isimli çocuğun tedavisinin tamamlanacağını belirtti. Daha sonra pazar yerinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret eden Vali Yerlikaya, burada Suriyeli misafir esnafın sorun ve taleplerini dinledi. Esnaf ile yaptığı sohbette Vali Yerlikaya, “Suriyeli dost ve kardeşlerimiz zor bir imtihandan geçiyor. Sizin durumunuzu biliyor ve anlıyoruz. Biz sizleri Allah için seviyoruz. Burada sizlere en güzel şekilde hizmet verebilmek için devlet olarak gayret gösteriyoruz. Hemşehrilerimiz burada sizleri Ensar ruhuyla beş yıldan beri gönül kapılarını açarak misafir ediyor. Hepimiz için zor bir imtihanı başarıyla verme zamanıdır. Birbirimizi daha iyi anlamak durumundayız. Sizlerin daha iyi şartlarda bir misafirlik sürebilmeniz için gayret ediyoruz. Burada dile getirilen ihtiyaçlar en kısa sürede giderilecektir. Şimdiden kadir gecenizi ve bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.
Ziyarette Vali Yerlikaya’ya Karkamış Kaymakamı Yusuf Osman Diktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren de eşlik etti.