Bezmialem Valide Sultanı Anma Haftası kapsamında Bezmialem Vakıf Üniversitesinde “Valide Sultanlar ve Hayratları” konulu bir konferans düzenlendi.
Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ethem Güneren, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Genel Sekreteri Zeynep Gökçen, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Adem Akçakaya ve çok sayıda öğrenciyle akademisyen katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, vakıf kültürünün önemi ve valide sultanların hayratlarından söz etti. Kazancıoğlu konuşmasında, “Bugün düzenlediğimiz Bezmialem Valide Sultanı Anma Haftası, Valide Sultanlar ve Hayratları konulu konferans ile yukarıda söz ettiğim değerlerimizi yâd etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Tarihimizde yer alan birçok valide sultanımız, yaptıkları yardımla her zaman hayırla anılmışlardır. Bugün düzenlenecek bu konferansla hem tarihimizin bu değerli kişiliklerini bir kez daha anmak hem de onlara bir kez daha dua ederek ruhlarını şad etmek istedik” dedi.
Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil de, valide sultanların İstanbul’daki hayratlarını anlattı. İstanbul’un güzelleşmesinde ve yardım kültüründe valide sultanların büyük emekleri olduğundan söz eden Ahmet Şimşirgil, valide sultanların yaptıkları yardımlar ile anılması gerektiğini söyledi.
Bezmialem Valide Sultanı Anma Haftası kapsamında yarın saat 13.00’de Prof. Dr. Arzu Tozduman Terzi, "Bezmialem Valide Sultan ve Hayatı" konulu konferansa konuşmacı olarak katılacak. Anma Haftasının beşinci gününde Bezmialem Vakıf Üniversitesi Eyüp Sultan Yerleşkesinde Sultan tatlısı ikramı yapılacak. Öte yandan 8 Mayıs’a kadar Anma Haftasına ilişkin sergi sürmeye devam edecektir" dedi.