Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanlığı’na moral ziyaretinde bulundu.
Ordu’nun Mesudiye İlçesi ile Sivas’ın Koyulhisar sınır hattı bölgesindeki kırsal alanda bir grup PKK’lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 6 teröristin etkisiz hale getirilmesi üzerine İl Jandarma Komutanlığına giden Vali Balkanlıoğlu, askere moral ve motivasyon ziyaretinde bulundu.
İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya ve askeri personel tarafından karşılanan Vali Balkanlıoğlu, ilk olarak şeref defterini imzaladı. Ardından, Jandarma Albay Sedat Sarıkaya’dan çatışmanın yaşandığı bölgenin durumu ve yürütülen faaliyetlerle ilgili brifing aldı.
Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için güvenlik güçlerinin fedakarca görev yaptığını belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Çeşitli duyumlar gelmesi ve vatandaşlarımızdan gelen şikayetlerin de değerlendirilmesi üzerine harekete geçen güvenlik güçlerimiz ile teröristler arasında çıkan çatışmada 6 terörist etkisiz hale getirildi. Çatışma sonucunda teröristlerle beraber örgütsel doküman, bol miktarda mermi, el bombası, birisi M16 olmak üzere 5 Kalaşnikof, uzun namlulu piyade tüfeği ele geçirilmiştir. Güvenlik güçlerimizde zaiyat olmaması ise sevindiricidir” diye konuştu.
Vali Balkanlıoğlu, ”Kahraman askerlerimizi, jandarmamızı tebrik için buradayız. Allah yokluklarını göstermesin, askerlerimize güç ve kuvvet versin. Dualarımız onlarla beraber” diyerek, operasyonu kısa sürede başarıyla tamamlayan Mehmetçiğe teşekkür etti.