Van’ın Çaldıran ilçesinde PKK’lı teröristlerin tuzakladığı bombayı zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz’un cenazesi Samsun’a getirildi.
Şehit Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz’un cenazesi, Van’da yapılan askeri törenin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait askeri uçakla Çarşamba Havalimanı’na getirildi. Havalimanında şehit oğullarının naaşını bekleyen acılı aile, uçağın inmesiyle gözyaşlarına boğuldu. 6 ay önce evlendiği eşini kaybeden Mafiye Kaygusuz da şehit eşinin fotoğrafını öperek ağıtlar yaktı. Ailenin 4 erkek çocuğundan biri olan Ferdullah Kaygusuz’un babası Avni Kaygusuz ve annesi Hatun Kaygusuz, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin erkek kardeşleri ise tabutun başından cenaze aracına konulana kadar ayrılamadı. Acılı kardeşler, tabutu okşayarak gözyaşı döktüler.
Şehidin havaalanındaki karşılama törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, ilçe belediye başkanları, askeri ve mülki erkan, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Şehit uzman çavuşun cenazesi, Ayvacık ilçesinde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.