Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 16 Nisan’da önemli bir halk oylaması gerçekleştirileceğini hatırlatarak, "İstediğimiz gibi bir memleketin anahtarı 16 Nisan’dır” dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odasının (TSO) 55. vefa yılı nedeniyle düzenlenen programa Bakan Tüfenkci ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti milletvekilleri, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı. Van TSO Başkanı Necdet Takva’nın yaptığı konuşmanın ardından kürsüye çıkan Bakan Tüfenkci, Van’da düzenlenen "Üreten Türkiye Konuşuyor" programı kapsamında çok önemli fikirlerin ortaya çıktığını söyleyerek, Van’ın ve Türkiye’nin güvenliğini sağlamak için bütün güçleriyle çalışacaklarını kaydetti. Ülkeyi bölmek isteyenlere, insanların özgürlüğünü kısıtlayanlara karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini ifade eden Bakan Tüfenkci, "Van için ’sınır ticareti çok önemli’ denildi. Bu doğru bir tespit. Biz Kapıköy Sınır Kapısını yeniden yapıyoruz. Bir de yaptığımız düzenlemelerle sınır ticaret merkezlerini de hayata geçirmiş olacağız. Bu, Van’ın yanı sıra bölge illeri için de çok önemli. Bölge esnafının kalkınması için gerekeni yapacağız" dedi.

Van’da düzenlenen toplantıda çıkan sonuçları Cumhurbaşkanı ve Başbakana ileteceklerini ve taleplerin giderilmesi konusunda gereken takibi yapacaklarını dile getiren Tüfenkci, 16 Nisan’da önemli bir halk oylaması gerçekleştirileceğini hatırlattı. Tüfenkci, "İstediğimiz gibi bir memleketin anahtarı 16 Nisan’dır. Kardeşin kardeşe düşman olmadığı, kardeşliğin hakim olduğu, dağlarında çiçek açan, koyunlarımızın otladığı, insanların birbirini ötekileştirmediği, ekonominin, ticaretin konuşulduğu bir memleket istiyoruz. Bunun için bizim artık hızlanmamız lazım. Güçlü meclisi, güvenli ve huzurlu Türkiye’yi oluşturmamız lazım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi uzlaşmayı, birliği getiriyor. Bu sistemle beraber gerçekten siyasi istikrarı da Türkiye yakalamış olacak" diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Zeybekci de, bugün Van’da çok önemli toplantılara katıldıklarını, önemli tespitlerde bulunduklarını söyledi. Ülkede taş üstüne taş koyanların konuştuğu bir sürecin başlamasıyla ilgili önemli bir toplantı yaptıklarını belirten Zeybekci, "Van bir ihracat kenti olacak. Bunu göreceksiniz. İhracat rakamlarımız, üretimimiz çok hızlı artıyor. Cazibe Merkezleri Programının ardından Van daha başka bir duruma gelecek" ifadelerini kullandı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da, birlik ve beraberliğin olduğu yerde rahmet ve bereketin olacağını belirterek, "Son 8 yılda istihdamda büyük artış oldu. İş yeri açılışı son 8 yılda Van’da yüzde 107 artmış. İhracat son 8 yılda Türkiye’de yüzde 8 artarken Van’da yüzde 99 artmış. Son bir yılda protestolu olan senet Türkiye’de yüzde 22 artarken Van’da yüzde 24 düşmüş. Karşılıksız çek tutarları Türkiye’de artarken Van’da yüzde 36 azalıyor. Çıkıp Türkiye’ye, Vanlıya, ’ver malı al parayı’ demeniz lazım. Bundan daha güzel rakam olamaz. Sizin birlik ve beraberliğiniz devam ettikçe Allah’ın bereketi üzerinizden eksik olmayacak" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Van TSO’nun 55. yıl pastası kesilerek odada emeği geçenlere plaketler verildi.

Buradaki programın ardından Bakan Zeybekci Van’dan ayrılırken, Bakan Tüfenkci de beraberindekilerle Van Alışveriş Günleri Festivalinin açılış törenine katılmak üzere odadan ayrıldı.